Åpner for gasskraft

Bellona-leder Frederic Hauge kommer med en brannfakkel i energidebatten. Han mener myndighetene må vurdere å bygge minst 20 forurensingsfrie gasskraftverk de neste 20- 25 åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik kan norsk gass bidra til en storstilt nedlegging av kullkraftverk og kjernekraftverk ute i Europa. Samtidig vil norsk eksportnæring få et nytt bein å stå på.

I dag deltar Frederic Hauge i en paneldebatt på NHOs årskonferanse i Oslo. Sammen med næringsminister Lars Sponheim, Ap's energipolitiske talsmann Jens Stoltenberg, Høyre-leder Jan Petersen, styreformann i World Watch Norden, Øystein Dahle, og og Hydro-direktør Eivin Reiten skal Hauge debattere Norges framtidige rolle som europeisk energinasjon.

Tabubelagt

- Etter min mening kan det ikke være tvil om hva som bør stå øverst på dagsordenen. Norske myndigheter må ta initiativet til en bred debatt om vår framtidige bruk av olje og gass, og om Norge som energileverandør til Europa. Dette er en debatt som hittil har vært et tabubelagt område, sier Hauge. I løpet av de siste tre årene har liberaliseringen av det europeiske kraftmarkedet, ny teknologi og verdensomspennende klimaavtaler ført til at premissene for norsk energidebatt totalt har endret karakter, mener han.

- Vi må drøfte om det bør være et nasjonalt ansvar å få på plass 20 forurensingsfrie hydrogengasskraftverk som produserer totalt 200 TWh (milliarder kilowatt-timer) per år, sier Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer