Åpner for heroinrøyk

Oslobyråd mener narkomane bør kunne få røyke heroin i sprøyterommet i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fersk rapport fra Rusmiddeletaten anbefaler entydig at det bør åpnes for røyking av heroin i sprøyterommet. Å inhalere stoffet er nemlig langt tryggere enn å injisere det.

Men i sprøyterommet er røyking totalforbudt. Helt uavhengig av om det er nikotin eller heroin som trekkes ned i lungene.

Nå har helsebyråd i Oslo, Margaret Eckbo (Frp), snudd i saken og sier hun vil tillate heroinrøykingen, skriver Aftenposten.

Ekspertene håper at røyketillatelsen kan få flere brukere til å droppe nålen til fordel for heroinrøyken. Håpet er også at flere narkomane med innvandrerbakgrunn lar seg lokke hit. For nesten alle narkomane med innvandrerbakgrunn røyker heroinen sin istedenfor å sette nåler.

– Dette er en gruppe som i liten grad benytter seg av hjelpeapparatet. Problemtyngden kan likevel være stor, og de kan ha behov for hjelpetiltak på flere områder, både fysisk og psykisk. Et brukerrom for røyking av heroin vil kunne tjene som et kontaktpunkt og fungere som en port inn til hjelpeapparatet, argumenteres det i ekspertrapporten. (ANB)

KLIPPET SNORA: Helsebyråd Margaret Eckbo åpent sprøyterommet i Oslo i januar. Nå vil hun tillate heroin-røyking.