Ola Elvestuen:

Åpner for legalisering av narkotika

Regjeringen gjennomfører nå en stor rusreform, men Ola Elvestuen ønsker at man skal gå mye lenger. Flere narkotiske stoffer bør legaliseres - og reguleres.

LEGALIZE IT: Miljøvernminister Ola Elvestuen går inn for full legalisering og regulering av narkotika. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
LEGALIZE IT: Miljøvernminister Ola Elvestuen går inn for full legalisering og regulering av narkotika. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er budskapet til klima- og miljøminister Ola Elvestuen på Verdens overdosedag. Rundt 260 mennesker dør hvert år av overdose i Norge, ifølge Helsedirektoratet.

Dette er ifølge Elvestuen et resultat av dagens ruspolitikk der all bruk, besittelse, innførsel og salg er strengt forbudt - og straffes med opp til 21 års fengsel.

- Vi gjør nå store endringer i rusreformen ved at man flytter reaksjonene for bruk fra justis- til helsesektoren. Vi tilbyr også flere medikamenter innenfor LAR (legemiddelassistert rehabilitering) og jobber videre med heroinassistert behandling, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen om en av Venstres store seire i regjering.

Støtter Unge Venstre

Elvestuen sier at man nå skal lose denne reformen gjennom i løpet av stortingsperioden, men varsler allerede nå at man bør gå vesentlig lenger når det gjelder lovverket rundt narkotiske stoffer.

Den siste uken har Unge Venstres kampanje «Legalize it» - som går inn for å legalisere cannabis - vakt stor oppmerksomhet etter at flere skoler har nektet dem å vise fram valgkampmateriell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer