Åpner for løsning for Østre Bolærne

Smiths Venner åpner for å bytte bort Østre Bolærne mot annen eiendom i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her gjelder det å finne løsninger som ivaretar folks følelser på alle sider av bordet. Vi har ikke noe ønske om å legge oss ut med noen, sier styreformann Roar Schinnes i Smiths Venners-eide Brustad Conference Center (BCC) til NTB.

Mandag er det åpen stortingshøring om statens salg av kystperlen Østre Bolærne til trossamfunnet Smiths Venner. Der vil Fremskrittspartiets representanter legge fram Frp-formann Carl I. Hagens plan for å løse flokene rundt kystperlen.

Hagen har hatt flere møter og samtaler med Roar Schinnes de siste dagene.

- Jeg har grunn til å tro at kjøper vil gå i forhandlinger for å finne en minnelig løsning. Får vi et positivt svar fra Schinnes under høringen, vil Frp foreslå i Stortinget at regjeringen tar initiativ til slike forhandlinger mellom Brustad Conference Center og staten, fylkeskommunen, Nøtterøy kommune og eventuelt andre berørte, sier Hagen til NTB.

Og det svaret får trolig Hagen:

- Dette tror jeg ærlig talt at vi kan få til. Vi nøster i flere tråder, blant annet ser vi på andre mulige eiendommer. Vi skal være positive og se på alle forslag som kan ivareta folks følelser. For dette handler mer om følelser enn om juridiske spørsmål, sier Roar Schinnes til NTB.

(NTB)