Åpner for MDG-regjering

Senterpartiet mener alvor, og vil ikke ha en regjering med SV. Det åpner andre dører, sier Arild Hermstad. Nå ber han Jonas Gahr Støre velge SV og MDG framfor Trygve Slagsvold Vedum.

GRØNNGRØNT? Arild Hermstad, her sammen med Oslo-byråd Lan Marie Berg, mener MDG, SV og Ap hadde vært en utmerket regjering. Foto: Terje Pedersen / NTB
GRØNNGRØNT? Arild Hermstad, her sammen med Oslo-byråd Lan Marie Berg, mener MDG, SV og Ap hadde vært en utmerket regjering. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet meldte mandag kveld at slagplanen i Senterpartiet er krystallklar: Dersom Jonas Gahr Støre krever en regjering som inkluderer SV, er svaret nei fra Vedum og co.

Da lar Senterpartiet heller Støre regjere alene, erfarte Dagbladet.

I MDG slår nyheten ned som en mulighet til å tenke annerledes. Han lanserer nå et flunkende nytt regjeringsalternativ.

- Dette betyr at Ap, SV, og MDG står fram som et bærekraftig regjeringsalternativ for en regjering som setter klimaet først, sier Arild Hermstad.

- Jonas har et valg

Han er MDG-leder i Une Bastholms fravær.

Jonas Gahr Støre har tidligere avvist å sitte i regjering med MDG og Rødt.

- Det er uaktuelt for Arbeiderpartiet å sitte i regjering med MDG. Vår eneste plan er en flertallsregjering med Sv og Sp, sier Støre til Dagbladet.

Men Arild Hermstad mener den konklusjonen er utgått på dato når Dagbladet melder at Sp mener alvor med å holde SV ute fra regjering.

- Nå er det Arbeiderpartiet som har et valg. Vil de akseptere at Senterpartiet holder klimabevegelsen ute, eller vil de skape et grønt regjeringsalternativ?, spør Hermstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer