Åpner for mistillitsforslag

Verken Siv Jensen eller Erna Solberg utelukker mistillit mot regjeringen etter 22. julirapporten.

- IKKE I DAG: ..svarte Høyre-leder Erna Solberg på spørsmål om det var aktuelt med mistillitsforslag mot regjeringen i kjølvannet av 22. julirapporten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- IKKE I DAG: ..svarte Høyre-leder Erna Solberg på spørsmål om det var aktuelt med mistillitsforslag mot regjeringen i kjølvannet av 22. julirapporten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Vil noen av dere i opposisjonen stille mistilitsforslag mot regjeringen, spurte debattleder Geir Helljesen.

- Ikke i dag, repliserte Høyre-leder Erna Solberg.

Men det kan likevel komme til å bli aktuelt. Solberg varslet at hun kommer til å bli mer kritisk mot regjeringen i tida som kommer.

Da hadde allerede Siv Jensen (Frp) åpnet for mistillit mot Jens Stoltenberg (Ap) og regjeringen i kjølvannet av den knusende 22- julirapporten som kom mandag.

- Skal noen gå? Skal vi stille mistilitsforslag? Jeg er opptatt av at vi skal gjøre ting i riktig rekkefølge, sa Jensen, og fortsatte:

- Arbeiderpartiet mistet mange. Jeg har forståelse for at Jens har hatt det tøft. Men vi i opposisjonen har en plikt til å ettergå regjeringen, og når det sviktet så grunnleggende 22. juli, så er det alvorlig.

Innledningsvis i debatten fikk Jens Stoltenberg ordet, og gjentok det han har sagt siden mandag:

- Jeg har ansvar og jeg tar ansvar.

Han avviste samtidig at det var aktuelt å skifte ut noen på nåværende tidspunkt.

Samtlige partiledere møttes i kveld til debatt i Arendal kulturhus under Arendalsuka. Senere på kvelden skal de gjenta den samme øvelsen, da under NRKs direktesendte partilederdebatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer