Åpner for ny leteboring i vernet korallområde

Regjeringen bryr seg ikke om havforskerens korallråd.

NORSKE KORALLER: Sårbare for oljevirksomhet, mener både OED og Havforskningsinstituttet. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet.
NORSKE KORALLER: Sårbare for oljevirksomhet, mener både OED og Havforskningsinstituttet. Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Olje- og energidepartementet tar ikke konsekvensene av at fagfolk mener korallrevområdet Sularevet trenger beskyttelse mot oljeboring. I går lyste departementet ut muligheten for å søke om nye lisenser for prøveboring i området.

- Arrogant, mener Truls Gulowsen i Greenpeace.

- Etter alle de innsigelsene og all den oppmerksomheten utvinningstillatelsen til GdF Suez har fått, ville det vært naturlig at de ikke utlyste området igjen. Det er respektløst å åpne dette området på nytt, sier Gulowsen.

Fredag for ti dager siden fortalte Dagbladet.no at departementet i februar i fjor ga utvinningstillatelse til operatøren GdF Suez. En ny utlysning betyr at et nytt oljeselskap kan få sjansen til å prøvebore dersom GdF Suez ikke finner noe og leverer tilbake sin konsesjon.

KritiskeStatssekretær Robin Martin Kåss mener at noe skader på korallrevet må tolereres, men en av landets fremste koralleksperter er uenig.

- Sularevet bør ikke tåle noen form for skade, innvendte forsker Jan Helge Fosså ved Havforskningsinstituttet, og påpekte at man ikke vet nok om hvordan oljeleting påvirker koraller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer