Åpner for nye klimaforhandlinger

Lysbakken lover rask avklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forhandlingene om et bredt klimaforlik på Stortinget kan bli gjenopptatt. Regjeringspartiene er i ferd med å samle seg om et nytt tilbud til opposisjonen.

- Vi skal samles på rødgrønn side for å se om det er mulig å få samtalene i gang igjen. Dette vil bli avklart ganske raskt, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen antyder at opposisjonspartiene allerede i løpet av kvelden ville bli invitert tilbake til forhandlingsbordet.

- Vi har hele tiden ønsket et bredest mulig forlik, sier hun.

På borgerlig side blir invitasjonen tatt imot med behersket entusiasme.

- Det skal ikke stå på oss. Vi er med på ethvert forsøk, men da må regjeringen komme med nye innrømmelser og ikke bare målsettinger, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen.

Opprop Uttalelsene fra de rødgrønne falt da et opprop fra flere enn 80 organisasjoner og enkeltpersoner ble overlevert de politiske partiene utenfor Stortinget tirsdag ettermiddag.

- Det er veldig gledelig at de skal prøve å sette seg ned ved forhandlingsbordet igjen. Vi ønsker lykke til, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer