Støre om klimapolitikk og Ap-krise

Åpner for nytt Lofoten-slag

- Ingenting er hogd i stein, sier Jonas Gahr Støre.

- KREVENDE: Jonas Gahr Støre for kritikk av Høyre for å være usynlig på klimafeltet. Støre medgir at interne saker i partiet har tatt mye av tiden hans det siste året. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- KREVENDE: Jonas Gahr Støre for kritikk av Høyre for å være usynlig på klimafeltet. Støre medgir at interne saker i partiet har tatt mye av tiden hans det siste året. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden, i juni 2014, satt Jonas Gahr Støre på kontoret sitt i tredje etasje på Stortinget og ga et av sine første intervjuer til Dagbladet som partileder i Arbeiderpartiet (Ap).

Der kom han raskt til det som under tiltredelsen var et mantra den ferske partilederen.

«Klima er ikke én sak», sa Støre. «Det er rammen for all politikk».

Spørsmålet er i hvilken grad det har kommet til uttrykk i Støres tid som leder for det soleklart største opposisjonspartiet på Stortinget.

Katastrofeåret

Når Støre og Ap i dag holder sin oppsummerende pressekonferanse før sommerferien, er det helt andre spørsmål som kommer til å prege seansen. Det har vært et elendig år.

Å følge Støre og Ap's ferd mot et av de dårligste valgresultatene noensinne, var som å se et togkrasj i sakte film. Siden har det bare blitt verre.

Det siste halve året har Ap vært synonymt med varslingssakene mot Trond Giske, interne maktkamper, «giftig arbeidsmiljø», og fallende oppslutning.

Samtidig har det foregått ting i politikken.

I mai la Regjeringen fram en klimamelding som skisserer hvordan Norge skal kutte 40 prosent av klimagassutslippene fra transport, landbruk, bygg- og avfall - såkalt «Ikke-kvotepliktig sektor» - fram mot 2030.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer