Åpner for OL-boikott

- Må vurderes helt fram til OL-åpningen, sier Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen er på kollisjonskurs med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og åpner nå for debatt om boikott av OL-åpningen i Kina.

Stoltenberg har sagt at boikott ikke er blitt drøftet i regjeringen og at boikott heller ikke er et aktuelt virkemiddel å ty til. På spørsmål om hva regjeringen bør gjøre og mene, svarer Halvorsen slik:

- Vi må selvsagt ta opp situasjonen til diskusjon, sier Halvorsen til Aftenposten.

Hun vil ikke spekulere på om det kan bli aktuelt med boikott nå, eller si noe om hva som må til for at Norge skal boikotte OL.

Per i dag er boikott ingen god idé, men situasjonen må vurderes fram mot OL-åpningen, og man må velge de virkemidlene som tjener menneskerettighetssituasjonen i Kina best, forklarer Halvorsen.

Talsmenn for Frp og SV åpnet fredag sammen med Thorbjørn Jagland og Kjell Magne Bondevik for boikott. (NTB).

 IKKE HELT OL-SAMKJØRTE:  Finansminister Kristin Halvorsen holder døra på gløtt for norsk OL-boikott. Statsminister Jens Stoltenberg har lukket igjen, men ikke låst. Foto: Morten Holm, Scanpix.
IKKE HELT OL-SAMKJØRTE: Finansminister Kristin Halvorsen holder døra på gløtt for norsk OL-boikott. Statsminister Jens Stoltenberg har lukket igjen, men ikke låst. Foto: Morten Holm, Scanpix. Vis mer