Åpner for privat innførsel av alkohol

Opphever forbudet fra 1. juli.

GJØR DET LETTERE FOR PRIVATPERSONER Å IMPORTERE VIN: I dag er den eneste alkoholen du lovlig kan ta med inn i Norge er den du selv frakter over grensa. Fra 1. juli åpner regjeringen for at en tredjepart kan bistå med importen.   Foto: AP PHOTO/SCANPIX
GJØR DET LETTERE FOR PRIVATPERSONER Å IMPORTERE VIN: I dag er den eneste alkoholen du lovlig kan ta med inn i Norge er den du selv frakter over grensa. Fra 1. juli åpner regjeringen for at en tredjepart kan bistå med importen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår å oppheve forbudet mot privat innførsel av alkoholholdig drikk fra 1. juli i år.

Dette åpner for at privatpersoner kan innføre alkoholholdig drikk til personlig bruk uten selv å frakte varene over landegrensen som eget reisegods.

Det må betales ordinære norske avgifter for alkoholen.

Bakgrunnen for beslutningen om å endre bestemmelsene om privatimport er at ESA, blant annet på bakgrunn av EU-domstolens avgjørelse i den såkalte Rosengrensaken, har bedt Norge om å oppheve sitt privatimportforbud.

En opphevelse av forbudet vil innebære at det vil bli tillatt for privatpersoner å kjøpe alkohol fra selgere i utlandet og få tredjeperson til å frakte drikken inn i Norge.

I dag er det kun tillatt for privatpersoner å importere alkoholholdig drikk til personlig bruk som eget reisegods, via Vinmonopolet eller etter søknad i særlige tilfeller.

Vinmonopolets enerett til å selge alkoholsterke drikker i Norge berøres ikke av lovendringen.

For folk flest vil det nok som hovedregel være enklere og billigere å kjøpe alkohol fra Vinmonopolet da norske avgifter og fraktomkostninger må betales for privat innført drikk, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer