KRIGSMINNE:  Russlands president Dmitrij Medvedev under kransnedleggelsen ved det russiske krigsminnesmerket på Vestre gravlund i Oslo mandag. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
KRIGSMINNE: Russlands president Dmitrij Medvedev under kransnedleggelsen ved det russiske krigsminnesmerket på Vestre gravlund i Oslo mandag. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.Vis mer

Åpner for rakettskjold sammen med NATO og USA

Russlands president foran besøket i Danmark tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Russlands president Dmitrij Medvedev sier i et intervju foran sitt besøk til Danmark at han er åpen for at Russland kan delta i et felles rakettskjold med USA og NATO.

Russland vurderer seriøst NATOs og USAs tilbud om å bli en aktiv del av rakettskjoldet som skal beskytte den vestlige verden mot raketter utenfra.

Men Russland krever at man må delta i et likeverdig partnerskap, framgår det av et intervju Medvedev har gitt til Danmarks Radio (DR), og som ble sendt mandag kveld.

- Understreker ansvarlige

- Hvis det er et seriøst forslag fra NATOs generalsekretær, så kan vi si ja til forslaget. Vi har lenge gått inn for at et globalt forsvarssystem, et rakettskjold, ikke bare skal beskytte ett land eller en gruppe land, men skulle være til nytte for alle ansvarlige deltakere i verdenssamfunnet. Jeg understreker ansvarlige, sier Medvedev til DR.


NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier at presidentens svar både er interessant og svært positivt.

- Det kan innlede en helt ny epoke i forsvarssamarbeidet mellom NATO, USA og Russland, sier Fogh Rasmussen til kanalen.

Medvedev reiser til Danmark tirsdag, etter å ha avsluttet besøket i Norge.

(NTB-Ritzau).