Åpner for storgransking av helseskadde oljearbeidere

Oljeindustriens Landsforening vurderer å utvide pågående prosjekt.

TØFFE TIDER:  Bildet er fra boredekket på oljeplattformen Statfjord A i Nordsjøen i 1979.
Foto: Knut Nedrås /  NTB  / Scanpix
TØFFE TIDER: Bildet er fra boredekket på oljeplattformen Statfjord A i Nordsjøen i 1979. Foto: Knut Nedrås / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no at tidligere oljearbeider Jan Terje Biktjørn kjente hele 67 kolleger på Ekofisk-feltet i Nordsjøen som fikk kreft. Både Kreftregisteret og Statens arbeidsmiljøinstitutt mener dette er oppsiktsvekkende og bør undersøkes nærmere.

I går reagerte Venstres representant i Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget.

- Venstre vil nå vurdere å fremme et forslag på Stortinget om å kartlegge helseskadene. Det er foruroligende med en slik tilsynelatende overhyppighet av kreft, og hvis dette stemmer så er det helt nødvendig at det undersøkes nærmere, i tillegg bør man se nærmere på MS-saken på Statfjord, uttalte André N. Skjelstad. Åpner for helse-undersøkelserI kjølvannet av oljeavsløringer i Dagbladet.no har Oljeindustriens landsforening (OLF) iverksatt et prosjekt som skal gi ny viten om kjemisk helsefare i Nordsjøen.

OLF åpner nå for at målrettede helseundersøkelser av ofrene i Ekofisk-saken og MS-saken på Statfjord kan bli en del av kjemikalieprosjektet som tidligere arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen beordret etter Dagbladet.no´s avsløringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer