Thailand:

Åpner for turister - med én hake

Drømmer du om å nyte Thailands vakre strender i vinter, må du være forberedt på et annerledes opphold.

ÅPNER FOR TURISTER: Thailand har nå lagt fram en plan for å tillate internasjonale turister for å hjelpe landets blødende turistindustri. Men det innebærer en svært rolig opphold. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
ÅPNER FOR TURISTER: Thailand har nå lagt fram en plan for å tillate internasjonale turister for å hjelpe landets blødende turistindustri. Men det innebærer en svært rolig opphold. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter måneder med stengte grenser, øyner nå sollystne europeere håp om å igjen kunne innta Thailands vakre strender.

Men før man booker billett og pakker kofferten når gradestokken etterhvert kryper ned mot null i Europa, er det verdt å bite seg merke i én liten hake ved et eventuelt Thailand-opphold.

De første 14 dagene kan internasjonale turister bare oppholde seg på øya Phuket, og må i tillegg være i karantene på resort-området.

Karantene-sone

Det var i slutten av forrige uke at Thailand la fram ordningen for å igjen kunne åpne dørene for internasjonale turister, skriver CNN.

Turistindustrien i Thailand står for omkring 15 prosent av landets BNP, og i fjor besøkte mer enn 39 millioner utenlandske turister landet, skriver Reuters. Så langt i år har turismen i landet falt med så mye som 70 prosent, ifølge CNN.

Selv om mange kanskje reagerer på svært strenge regler, markerer åpninga med andre ord et etterlengtet tiltak for en blødende turistnæring i «smilets land».

Ordningen har fått det passende navnet «Sikker og forseglet», noe som framstår som en god beskrivelse av gjenåpningsplanen. For er du blant dem som håper på å kunne nyte varme dager i Thailand i vintermånedene, må du være forberedt på at det blir et svært begrenset opphold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer