Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner for ulvejakt fra helikopter

Miljødirektoratet åpner for bruk av helikopter for skadefelling av ulv i utilgjengelige områder.

SKAL TAS UT: Etter nok en sommer hvor ulv har tatt sau i Nord-Østerdal, åpner Miljødirektoratet for at det blir tatt ut ulv i området. Illustrasjonsfoto: Ole C.H. Thomassen / Dagbladet
SKAL TAS UT: Etter nok en sommer hvor ulv har tatt sau i Nord-Østerdal, åpner Miljødirektoratet for at det blir tatt ut ulv i området. Illustrasjonsfoto: Ole C.H. Thomassen / Dagbladet Vis mer

I Nord-Østerdal, hvor det er beiteprioritet, er det blitt søkt om å ta ut to ulver før lisensjakten starter 1. desember. Søknaden kom etter nok en sommer hvor ulv har tatt sau, og etter at det ble kjent at et ulvepar etablerte revir i området.

Torsdag sier Miljødirektoratet til NRK at de har varslet kommunene om at det blir tatt ut ulver i høst/vinter.

- Informasjonen så langt tyder på at ulvene benytter et område som er vanskelig tilgjengelig for lisensjegere, særlig dersom det kommer snø, sier seniorrådgiver i viltseksjonen hos Miljødirektoratet, Susanne Hanssen.

- Dette er et område hvor Statens Naturoppsyn med bruk av helikopter kan klare å gjøre effektive uttak, fortsetter Hanssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media