Åpner for ulvejakt

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil åpne for ulvejakt. Han bebuder en lovendring som sikrer det han betegner som et «mer fleksibelt forvaltningsregime» for ulv. Det betyr i klartekst å sikre lovhjemmel for ulvejakt der man til enhver tid mener det er påkrevd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at Sp-leder og kommunalminister Odd Roger Enoksen og miljøvernminister Guro Fjellanger (V) sto fram i åpen ulvekonflikt i gårsdagens Dagblad, forsøkte statsministeren i går å klargjøre regjeringens rovdyrpolitikk. Mens opposisjonen er i villrede om hva regjeringen egentlig står for, svarer Bondevik at regjeringens rovdyrpolitikk ligger fast. I går sa derimot Fjellanger at Enoksens holdning, som er å starte jakt på ulv, er på kollisjonskurs med regjeringens syn.

Bondeviks forsøk på klargjøring er neppe nok for å stagge opposisjonen i Stortinget.

Vil endre loven

I sin uttalelse etter Dagblad-oppslaget sier Bondevik at regjeringen vil følge opp Stortingets vedtak om et bestandmål, det vil si åtte til ti ulveflokker sammen med Sverige. Men samtidig bebuder statsministeren at det kan komme forslag om en lovendring som sikrer det han betegner som et «mer fleksibelt forvaltningsregime». Det betyr i klartekst å sikre lovhjemmel for ulvejakt der man til enhver tid mener det er påkrevd.

Statsministeren sier videre at regjeringen vil legge fram en forvaltningsplan for ulv etter at vinterens sporinger er gjennomført. Planen skal legges fram før sauen slippes på beite til sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer