KNUST: Garasjen er fullstendig ødelagt etter at den ble truffet av en løpsk brøytebil. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400
KNUST: Garasjen er fullstendig ødelagt etter at den ble truffet av en løpsk brøytebil. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400Vis mer

Åpner full etterforskning etter at løpsk brøytebil knuste garasje

Ingen meldte fra om ulykken til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet kobles nå inn saken og starter full etterforskning, etter at en løpsk brøytebil i natt knuste en garasje og en bil i Edslandsgeilane på Ålgård i Rogaland.

Marginene var svært små da den flere tonn tunge brøytebilen i tretida meide inn på gården, og så vidt unngikk å brase inn i huset hvor Frank Gjesdal sov med sin kone og tre unge barn.

- Det smalt skikkelig. Strømmen gikk og det var kaos. En brøytebil hadde revet ned garasjen, knust bilen og ødelagt grunnmuren, sa Gjesdal til Dagbladet.no.

- Alvorlig
Da Dagbladet.no i formiddag var i kontakt med Gjesdal lensmannskontor, hadde fortsatt ingen av de involverte meldt fra til politiet om den alvorlige ulykken. Heller ikke Rogaland politidistrikt eller operasjonsentralen var klar over nattas dramatikk.

Men på bakgrunn av bildemateriale som dokumenterer ulykkens massive og livsfarlige skadeomfang, åpner politiet nå etterforskning og skal avhøre involverte.

TOTALVRAK: Også familiebilen ble ødelagt. Foto: Ronny Hjertås/2400
TOTALVRAK: Også familiebilen ble ødelagt. Foto: Ronny Hjertås/2400 Vis mer

- Da vi så hvor alvorlig det var, og hvor alvorlig det kunne blitt for sjåføren og dem i huset, så åpner vi nå full etterforskning, opplyser lensmann Ingrid Eik ved Gjesdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Vi har nå vært på stedet for å ta bilder, og sikret brøytebilen for videre undersøkelser. Vi starter med avhørene av de involverte i morgen, sier Eik.

Ukjent årsak
Årsaken til ulykken, og nøyaktig hva som hendte da en brøytebil fullastet med flere tonn salt og flere tusen liter saltlake gikk løpsk, er fortsatt ikke kjent, sier politiet.

Driftsleder Einar Skavlan i Risa Veivedlikehold, som i formiddag fortsatt ikke hadde vært i kontakt med sjåføren og dermed ikke visste hvordan dette skjedde, har ikke vært tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.

ØDELAGT: Ulykken skjedde i tretida i natt. Foto: Ronny Hjertås/2400
ØDELAGT: Ulykken skjedde i tretida i natt. Foto: Ronny Hjertås/2400 Vis mer