Åpner grava til pastorens første kone?

Svensk politi vurderer fortløpende å åpne grava til pastor Helge Fossmos første kone Helene (27). Det kan i så fall skje allerede over helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UPPSALA (Expressen/Dagbladet): 27-åringen ble funnet død i badekaret i 1999 med store hodeskader. Fossmo hevder han lå og sov da kona døde. Etter en måneds tid ble saken henlagt.

Obduksjonsrapporter

Politiet har plukket fram obduksjonsrapportene i forbindelse med at Fossmo er siktet for medvirkning til drap på sin nye kone og drapsforsøk på mannen til en påstått elskerinne. Nye leger sjekker obduksjonsrapportene.

Helenes foreldre følger nøye med i etterforskingen mot den tidligere svigersønnen.

- Veldig bra

- Det skal bli veldig bra om det kommer fram hvordan vår datter døde. Vi aksepterte at det var en ulykke, men vi vet at han har to sider, og kan være voldsom, sier foreldrene til Expressen.

Datteren ble funnet død i det samme huset hvor Fossmos nye kone ble funnet skutt.

I helga har politiet trappet ned etterforskingen, etter at Fossmo fredag ble varetektsfengslet for to uker.

Det er imidlertid en rekke spørsmål politiet mangler svar på:

  • Den 26 år gamle kvinnen, som har erkjent å ha skutt Fossmos siste kone, har ikke forklart hvor hun fikk mordvåpenet fra. Våpenet var utstyrt med lyddemper.
  • 26-åringen hevder hun kastet våpen fra seg på Ölandsbron. Det er en opplysning som det kan bli vanskelig for politiet i stadfeste. Politiet sjekker imidlertid kulene fra Knutby for å se om våpenet er brukt i andre kriminelle sammenhenger.
  • 26-åringen, kjent som barnepiken, hevder fortsatt at hun var alene om både drapet og drapsforsøket. Det tror ikke politiet, men stiller seg spørsmål om hvem kvinnen eventuelt skjuler.
  • Hva fikk denne kvinnen til å begå et overlagt drap og et overlagt drapsforsøk? Ifølge venner var hun et snilt menneske som aldri hadde gjort noe galt.

Et annet sentralt spørsmål er hvor Fossmo sjøl befant seg da hans kone ble skutt i senga, og hvorfor våknet verken han eller barna av skudd?

ÅSTED: Alexandra Fossmo ble funnet skutt og drept i sin egen seng i dette huset i Knutby i Uppsala. Hun var pastor Helge Fossmos andre kone. Fredag ble Fossmo fengslet i to uker for medvirkning til drapet på kona.