Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner kumlokk

Hamar brannvesen åpner kumlokk i sentrum, på jakt etter spor i Tone-forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet.no): Politiet tar ingen sjanser og endevender alt i Hamar sentrum, i håp om å finne noen spor etter Tone Engelund (23).

Tidligere i dag gikk politiet gjennom portrom, åpne boder, kjellere og oppganger, og i ettermiddag åpnet brannvesenet kumlokk.

- De har gjort dette i hele søkeområdet i sentrum, og de åpner alle kumlokk. Jeg vet ikke hvor mange det dreier seg om, sier politistasjonssjef Frode Børresen.

Det er ikke på grunn av noen konkrete tips at politiet ba brannvesenet gjøre dette. Det er et ledd i etterforskning hvor politiet foreløpig ikke kan utelukke noe som helst.

Mannskaper fra Røde Kors har i dag lett langs vannkanten av Mjøsa, mens Forsvaret har søkt fra båt. Snøen som har falt de siste dagene gjør imidlertid letearbeidet i sentrum vanskelig.

- En gåte

- Det er en gåte for oss at hun plutselig bare forsvant etter å ha gått ut døra på et utested en lørdagskveld med uvanlig mange mennesker på byen, sier Børresen.

Tone-forsvinningen

image: Åpner kumlokk
  • Tone Engelund (23) ble meldt savnet søndag kveld, etter at hun ikke kom som avtalt til en familiesamkomst på Løten. Natt til søndag var hun på byen i Hamar, sammen med kolleger.
  • Hun glemte igjen lommeboka på utestedet Stalloftet i Stallgården, og en kamerat av henne hadde veska hennes med mobiltelefon og nøkler da hun forsvant.
  • Et vitne har sett henne gå sammen med en mann i tidsrommet klokka 02.30. Hun gikk da ned Kirkegata, fra utestedet Docile. Politiet etterlyser nå denne mannen. Han er i 25-årsalderen, 1,85 meter høy, slank, har mørkt kortklipt hår og er av nordisk utseende. Han hadde på seg hvitflekkede olabukser, ei hvit skjorte, sort dressjakke og sorte sko.
  • Engelund hadde på seg olabukser, ei svart jakke og sorte, spisse støvletter. Hun er slank, har kort sort hår og blå øyne
  • Vitner bes ta kontakt med politiet på 62 53 90 00
  • Tips Dagbladet.no

Familien hennes fortviler, og frykter nå det verste.

- Det har aldri skjedd før at hun bare har stukket av. Hun er en veldig stabil person, sier familien talsmann Amund Sigstad til Dagbladet.no.

Derfor begynner både familien og politiet nå å forberede seg på at status i denne saken kan bli endret fra en savnetsak til en kriminalsak.

- Vi tar høyde for det, og kan ikke ta sjansen på å ikke tenke i de baner, sier politistasjonssjefen.

Fire etterforskere fra Kripos kommer i kveld til Hamar, og teamet består av en etterforskningsleder, en analytiker og to taktiske etterforskere.

Bare én observasjon

Så langt har politiet bare én sikker vitneobservasjon av Engelund, på utsiden av utestedet Docile. Politiet sier det er noen uklarheter rundt forklaringen til mannen, som i dag sto fram som vitne i VG.

- Vi må undersøke dette videre, sier Børresen. Mannen som er etterlyst av politiet, på bakgrunn av observasjonen til dørvakta på Docile, har så langt ikke meldt seg. Det har heller ikke kommet inn ytterligere tips rundt denne mannen.

- Det kan være flere årsaker til dette. Det er ikke sikkert han har fulgt mediedeknigen av saken, og det kan også hende at vedkommende ikke kjenner seg igjen, sier Børresen.

Skal dykke i morgen

Det er en mulighet at Engelund har tatt pirat-taxi fra sentrum, og politiet har derfor startet en kartlegging av det miljøet. Bortsett fra det er det ingen konkrete miljøer som sjekkes i saken. Ingen av vitnene som har vært inne til avhør er mistenkte i saken.

I morgen vil politiet fortsette med landsøk i sentrum, og rundspørringer i nærområdet. Dykkere skal også sjekke Mjøsa, som ligger veldig nær Hamar sentrum.

Politiet er heller ikke ferdige med å gå gjennom videoovervåkingskameraene i sentrum, et arbeid som så langt ikke har gitt dem noen spor.

- Og så håper vi at folk kommer til oss med opplysninger. Så langt har vi fått inn 30 tips, og det er faktisk ganske lite, sier Børresen.

FINKJEMMER: Her sjekker brannfolkene kumlokk utenfor hjemmet til Tone Engelund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media