Åpner opp etter god vaksineeffekt

Israel har vaksinert flere innbyggere enn noe annet land. Søndag starter gjenåpningen.

LOVENDE VAKSINEFUNN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu og helseminister Yuli Edelstein besøker et gjenåpnet treningssenter i Petah Tikva lørdag. De som er vaksinert, kan nå begynne å trene igjen. Foto: Tal Shahar, Yedioth Ahronoth / AP / NTB
LOVENDE VAKSINEFUNN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu og helseminister Yuli Edelstein besøker et gjenåpnet treningssenter i Petah Tikva lørdag. De som er vaksinert, kan nå begynne å trene igjen. Foto: Tal Shahar, Yedioth Ahronoth / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag åpner deler av kulturlivet i Israel igjen. De som er vaksinert mot corona, kan nå gå på konsert, mens andre må vente.

Studier tilsier at risikoen for alvorlig sykdom har sunket med 95,8 prosent etter at dose to av vaksinen fra Pfizer/BioNTech har blitt satt, ifølge Sky News.

I 98 prosent av tilfellene hindret vaksinen den smittede fra å få pustevansker, og i 98,8 prosent av tilfellene hindret den innleggelser og dødsfall, ifølge Israels helseminister.

Studien er basert på data fra 1,7 millioner fullvaksinerte israelere.

Et såkalt grønt pass deler nå befolkningen i to når landet tar et nytt skritt mot gjenåpning etter den tredje nedstengningen. Passet får man ei uke etter at man er ferdigvaksinert, eller hvis man er friskmeldt etter å ha vært coronasmittet.

De som har et slikt pass, vil fra søndag få adgang til treningssentre, kulturarrangementer, svømmebasseng, hoteller og synagoger, skriver Jerusalem Post. Fra mars får de også tilgang til restauranter og barer.

- Dette er et første skritt mot et nesten normalt liv, sier helseminister Yuli Edelstein, som tidligere har kalt det en moralsk plikt å vaksinere seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer