Åpner sak etter søppelskandale

Arbeidstilsynet åpner tilsyn etter ny søppelskandale i Oslo kommune.

ÅPNER SAK: NRK omtalte nylig at byrådsavdelingen til Lan Marie Berg (MdG) likevel ikke kunne svare Arbeidstilsynet på hvor mange ganger arbeidsmiljøloven er brutt i Energigjenvinningsetaten.

 Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
ÅPNER SAK: NRK omtalte nylig at byrådsavdelingen til Lan Marie Berg (MdG) likevel ikke kunne svare Arbeidstilsynet på hvor mange ganger arbeidsmiljøloven er brutt i Energigjenvinningsetaten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Et hvert brudd på arbeidsmiljøloven er alvorlig, uavhengig av om arbeidsgiveren er offentlig eller privat, sier leder av Arbeid- og sosialkomiteen Erlend Wiborg (Frp) til Dagbladet.

Arbeidstilsynet åpner nå tilsyn med Oslo kommune etter NRKs avsløringer om flere hundre brudd på arbeidsmiljøloven i kommunens søppelhåndtering. Wiborg tar saken svært alvorlig.

Wiborg sier Berg og det rødgrønne byrådet viser manglende evne til å ta tak i de omfattende problemene og viser liten evne til styring av egen etat.

- Det er meget alvorlig om Lan har bevisst unnlat å fortelle om de omfattende lovbruddene, og det er grunn til å stille seg spørsmål om hun har unnlatt å fortelle om de fordi hun fant det vanskelig i valgkampen, fortsetter han.

Krevde granskning

Arbeidstilsynet bekrefter torsdag at det åpnes tilsyn med Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune.

- Oslo kommune ble orientert om dette av oss i går, og melding om tilsyn vil bli sendt i dag, sier regiondirektør for Arbeidstilsynet Oslo, Ørnulf Halmrast til statskanalen.

Fredag krevde opposisjonspartiene i Oslo bystyre at Bergs rolle i styringen av EGE skal granskes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer