Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner sak etter søppelskandale

Arbeidstilsynet åpner tilsyn etter ny søppelskandale i Oslo kommune.

ÅPNER SAK: NRK omtalte nylig at byrådsavdelingen til Lan Marie Berg (MdG) likevel ikke kunne svare Arbeidstilsynet på hvor mange ganger arbeidsmiljøloven er brutt i Energigjenvinningsetaten.

 Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
ÅPNER SAK: NRK omtalte nylig at byrådsavdelingen til Lan Marie Berg (MdG) likevel ikke kunne svare Arbeidstilsynet på hvor mange ganger arbeidsmiljøloven er brutt i Energigjenvinningsetaten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

- Et hvert brudd på arbeidsmiljøloven er alvorlig, uavhengig av om arbeidsgiveren er offentlig eller privat, sier leder av Arbeid- og sosialkomiteen Erlend Wiborg (Frp) til Dagbladet.

Arbeidstilsynet åpner nå tilsyn med Oslo kommune etter NRKs avsløringer om flere hundre brudd på arbeidsmiljøloven i kommunens søppelhåndtering. Wiborg tar saken svært alvorlig.

Wiborg sier Berg og det rødgrønne byrådet viser manglende evne til å ta tak i de omfattende problemene og viser liten evne til styring av egen etat.

- Det er meget alvorlig om Lan har bevisst unnlat å fortelle om de omfattende lovbruddene, og det er grunn til å stille seg spørsmål om hun har unnlatt å fortelle om de fordi hun fant det vanskelig i valgkampen, fortsetter han.

Krevde granskning

Arbeidstilsynet bekrefter torsdag at det åpnes tilsyn med Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune.

- Oslo kommune ble orientert om dette av oss i går, og melding om tilsyn vil bli sendt i dag, sier regiondirektør for Arbeidstilsynet Oslo, Ørnulf Halmrast til statskanalen.

Fredag krevde opposisjonspartiene i Oslo bystyre at Bergs rolle i styringen av EGE skal granskes.

- Dette er en ny søppelskandale og framstår som svak etatsstyring fra miljøbyråden, sa leder i Kontrollutvalget Ola Kvisgaard (H) til NTB før helgen.

NRK omtalte nylig at byrådsavdelingen til Lan Marie Berg (MdG) likevel ikke kunne svare Arbeidstilsynet på hvor mange ganger arbeidsmiljøloven er brutt i Energigjenvinningsetaten.

Grillet Lan i går

I går la Oslo-byrådet, ledet av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og finansbyråd Robert Steen (Ap), fram forslaget til nytt Oslo-budsjett i 2020, men opposisjonen kastet seg over nettopp miljøbyråd Lan Marie Berg da spørretimen begynte kort tid etterpå.

- Byråden har ikke informert bystyret skikkelig. Hun informerte i våres at det kunne være brudd på arbeidsmiljøloven på et tidspunkt hun visste at det hadde vært omfattende brudd på arbeidsmiljøloven. Nå har det blitt avdekket at det har kommet enda flere brudd uten at byråden heller har informert om det, sa Eirik Lae Solberg (H) til Dagbladet onsdag.

Lae Solberg mener det er «behagelig» for byrådet at omfanget av lovbruddene først ble avslørt av NRK etter valget. Kun få dager før valget informerte Lan Marie Berg bystyret om EGE-saken, uten at hun tallfestet antall lovbrudd.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling