Åpner sexbutikker for å stoppe Aids

Swaziland går nye veier for å få ned voldtektstallene i det Aids-belastede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et år siden mente politikerne i Swaziland at landets sexbutikker promoterte prostitusjon og homoseksualitet, så parlamentet bestemte seg for å stenge butikkene. Nå har parlamentet snudd, og håper sexbutikkene kan bidra til å redusere antallet voldtekter i det HIV og Aids-belastede landet.

Swaziland har lenge kjempet for å begrense HIV-smitten i landet. Av de knappe en million innbyggerne i Swaziland er rundt 250 000 mennesker smittet av sykdommen, skriver BBC.

I fjor innførte kong Mswati III en gammel tradisjon med kyskhetskvaster for alle jenter under atten år. Disse duskene henges rundt halsen, og dermed signaliserer de jentas ærbarhet. Tradisjonen var ment som et virkemiddel i kampen mot Aids, men desverre steg voldtektsraten samtidig som kvastene kom til syne og landets sexbutikker ble stengt.

Men ikke alle er like begeistret for at Swazilands bordeller nå skal gjenåpnes. Justisminister Maweni Simelane varsler kamp, og hevder at gjenåpningen er lovstridig.

KONGEN: Kong Mswati III er veldig interessert i å stoppe spredningen av Aids-epidemien i landet. Selv har han ni koner, så han trenger kanskje ikke de nyåpnede sex-butikkene.