Åpner stengte veier - innbyggerne kommer seg på jobb igjen

Innbyggerne i Skjerdal som har vært isolert av snøras i 8 døgn, kommer seg nå på jobb og på butikken.

ÅPNET IGJEN: Statens Vegvesen kan melde om at flere veier åpnet både i går og i dag. Fylkesvei 242 mellom Aurlandsvangen og Skjerdal åpnet i går ettermiddag, og de 12 innbyggerne som hadde vært isolerte i en uke, kunne i dag gå på jobb igjen. Foto: Harald Skjerdal.
ÅPNET IGJEN: Statens Vegvesen kan melde om at flere veier åpnet både i går og i dag. Fylkesvei 242 mellom Aurlandsvangen og Skjerdal åpnet i går ettermiddag, og de 12 innbyggerne som hadde vært isolerte i en uke, kunne i dag gå på jobb igjen. Foto: Harald Skjerdal.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedbør og mildvær har den siste uken skapt stor ras-og flomfare i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Både Sauda og Suldal i Rogaland har vært periodevis isolert på grunn av ras, og to småbygder i Hordaland kan nå møte sivilasjonen etter å ha vært isolert 1 døgn.

Verstingen er likevel Sogn og Fjordane, her har over 6 bygder vært totalt isolert fra omverdenen i flere døgn.

Fylkesvei 242 mellom Aurlandsvangen og Skjerdal hadde i går vært stengt i en uke. Men i dag fikk de 12 innbyggerene endelig ferdest fritt på veien. Fra tirdag til torsdag ettermiddag forrige uke kunne ikke innbyggerne i Skjerdal komme seg hverken fra eller til fjellåsen.

I dag melder Statens Vegvesen om veier som blir åpnet flere steder i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, men fremdeles er fylkesvei 655 mellom Fivelstadhaugen og Skylstad, Fylkesvei 337 mellom Hafslo og Veitastrand, Fylkesvei 241 mellom Gudvangen og Bakka, Fylkesvei 152 mellom Balestrand og Menes, Fylkesvei 43 mellom Vatne og Hunneset, Fylkesvei 391 mellom Laukeland og Bygstad og fylkesvei 720 på Hjelle midlertidig stengt på grunn av stein eller snøras eller fare for ras.