Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner tilsynssak etter drap

En 36 år gammel mann er tiltalt for drap og drapsforsøk på foreldrene i Nattlandsveien i Bergen. Fylkeslegen i Vestland åpner nå tilsynssak mot Helse Bergen.

DRAP: Fylkeslegen i Vestland åpner nå tilsynssak mot Helse Bergen. Sakkyndige har slått fast at 36-åringen som er tiltalt for drapet og drapsforsøket i Nattlandsveien, var psykotisk da drapet ble begått. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
DRAP: Fylkeslegen i Vestland åpner nå tilsynssak mot Helse Bergen. Sakkyndige har slått fast at 36-åringen som er tiltalt for drapet og drapsforsøket i Nattlandsveien, var psykotisk da drapet ble begått. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Vest politidistrikt har selv bedt Fylkeslegen om å undersøke om 36-åringen fikk forsvarlig helsehjelp av Helse Bergen i tiden før drapet og drapsforsøket, skriver NRK.

- Vi har bedt om å få tilsendt informasjon fra helseforetaket. Vi vil innen kort tid komme med tilbakemelding til politiet om de bør etterforske Helse Bergen, sier assisterende fylkeslege Sjur Lehmann i Vestland.

En 36 år gammel mann er tiltalt for drap og drapsforsøk på foreldrene natt til tirsdag 12. mars i år.

Psykotisk under drapet

Sakkyndige har slått fast at 36-åringen var psykotisk under drapshandlingen. Statsadvokat Benedikte Høgseth vil ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern.

Den tiltalte mannen har fått oppfølging av helsevesenet i en årrekke. Like før drapet skal broren hans ha forsøkt å få ham tvangsinnlagt på Bergen legevakt, uten å lykkes.

- Vi skal svare på alt fylkeslegen ønsker og trenger. Utover det kan vi ikke kommentere saken av hensyn til taushetsplikten og det pågående tilsynet, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen.

Funnet tilfeldig på fortauet

Den tiltaltes mor (63) ble funnet knivdrept på soverommet i leiligheten. Hun døde av forblødning etter at hun fikk påført «en stor mengde» knivstikk flere steder på kroppen. Faren (59) ble påført knivstikk i ryggen og brystet, ifølge tiltalen.

Han ble funnet hardt skadd på fortauet utenfor boligblokken av en politipatrulje som tilfeldig kom forbi.

På vegne av de etterlatte har bistandsadvokat Thom B. Haaland også sendt varsel til Helsetilsynet om saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media