ANKLAGES FOR Å HA PLANLAGT KIDNAPPING:  Amir Hossein Mirmotahari beskyldes for å ha bedt en klient dope ned og kidnappe en klient. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ANKLAGES FOR Å HA PLANLAGT KIDNAPPING:  Amir Hossein Mirmotahari beskyldes for å ha bedt en klient dope ned og kidnappe en klient. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Åpner tilsynssak mot forsvarsadvokat

Skal ha bedt klient kidnappe voldtektsoffer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har åpnet sak mot advokaten som beskyldes for å ha bedt en av sine klienter om å kidnappe et voldtektsoffer, skriver Aftenposten.

VG publiserte onsdag kveld et lydopptak der en forsvarsadvokat i Oslo tilsynelatende ber en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer for å få en voldtektstiltalt klient frifunnet.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg.

Selv sier advokaten at samtalen er tatt ut av sin sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

– Jeg er opptatt nå og har bedt om et møte med politiet for å gi dem det jeg har. Jeg kommer tilbake med en uttalelse senere i dag, skriver han i en SMS til NTB torsdag formiddag.

(NTB)