Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet alle lukene i Norwegians julekalender på en gang

- Jeg så at jeg kunne lure løsningen deres litt.

DEN SISTE LUKEN: Dette skjermbildet viser hvordan det ser ut når det er mulig å åpne alle lukene i Norwegians julekalender. Dagbladet har sladdet det som skjuler seg bak den 24. luken.
DEN SISTE LUKEN: Dette skjermbildet viser hvordan det ser ut når det er mulig å åpne alle lukene i Norwegians julekalender. Dagbladet har sladdet det som skjuler seg bak den 24. luken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver dag fram til julaften lanserer Norwegian ulike tilbud i sin digitale julekalender. Bak hver luke skjuler deg seg også ulike oppgaver, som gir mulighet til å vinne et gitt antall bonuspoeng.

Men den digitale løsningen som er blitt brukt i julekalenderen, har gjort det mulig for de som er litt over snittet IT-kyndige å jukse litt.

Det oppdaget Chris Andrè Dale, som jobber med datasikkerhet og står bak bloggen securesolutions.no.

- Enkelt - Da jeg fikk et nyhetsbrev om julekalenderen til Norwegian, så jeg at jeg kunne lure løsningen deres litt. Jeg har alltid likt å åpne luke nummer 24 først, sier Dale spøkefullt til Dagbladet.

Han forklarer at han raskt fant ut at Norwegian hadde gjemt all informasjonen om julekalenderen på selve nettsiden. Ved å lage en liten snutt med såkalt Javascript og lime denne rett inn i nettleseren, kunne han velge hvilken kalenderluke han ville åpne.

- Etter å ha limt inn kodesnutten, trykker du «Enter» og får opp dette bildet, sier han, med henvisning til bildet øverst i denne artikkelen.

Åpnet alle Etter å ha testet ut litt ulike datoer, laget Dale også er script som åpnet alle lukene i julekalenderen på en gang.

Han får dermed se hvilke tilbud som kommer, hvilke luker som skal åpnes, hvordan og hvor det skal trykkes for å åpne disse og hvor mange bonuspoeng det er mulig å vinne.

- Det kan godt hende at dette er mulig, men det går ikke an å benytte tilbudene eller melde seg på noen av konkurransene før den dagen de blir annonsert, sier informasjonsjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

Han oppfordrer alle til å forholde seg til Norwegians julekalender på samme måte som julekalenderen hjemme.

DAGENS: Slik ser dagens julekalender fra Norwegian ut, før luken er åpnet.
DAGENS: Slik ser dagens julekalender fra Norwegian ut, før luken er åpnet. Vis mer

- Hvis du åpner alle lukene på en gang, forsvinner all spenningen og moroa, sier han.

Testet andre - Hva synes dere om at dette er mulig?

- Hvis noen har lyst til å bruke tid på dette, må de for all del få lov til det, sier Sandaker-Nielsen, men understreker igjen at det ikke går an å benytte tilbudene som skjuler seg bak hver luke før selve dagen.

Chris Andrè Dale har også undersøkt datasystemet til julekalender.no, som lager digitale julekalendre for ulike bedrifter.

- De har et veldig trygt system så vidt jeg kan se, sier han.

TESTET JULEKALENDEREN: Chris Andrè Dale oppdaget at han kunne åpne alle lukene i Norwegians julekalender. Foto: Privat
TESTET JULEKALENDEREN: Chris Andrè Dale oppdaget at han kunne åpne alle lukene i Norwegians julekalender. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media