Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet bordell på Maos fødested

Kinesiske myndigheter tar i bruk utradisjonelle metoder for å tjene penger. Det statlige hotellet i Maos hjemby er omgjort til bordell for å lokke turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På hotellet i byen Shaoshan i Hunan-provinsen holder tenåringsjenter med sminke i mange lag øye med gjestene når de sjekker inn, fra hotellets massasje- og skjønnhetsparlør. Når en mannlig gjest er på plass på rommet, mottar han en telefon med tilbud om ei jente og en prisoversikt for tjenestene som tilbys. Vegg i vegg er selve bordellet. Shaoshan underholdningsklubb for gjester har flere dusin unge jenter i arbeid.

- Det startet for halvannet år siden, da økonomien her i byen begynte å skrante for alvor, sier den middelaldrende kvinnen som driver bordellet til avisen South China Morning Post.

- Vi tenkte at prostitusjon ville bringe flere turister til Shaoshan igjen.

Valfart

Under kulturrevolusjonen fra 1966 til 1976 opplevde Shaoshan sine glansdager. Da valfartet tre millioner revolusjonære kinesere til byen hvert år for å se den lille hytta av strå og leire, like bortenfor hotellet, der Mao Zedong ble født. Og på hundreårsdagen for kommunistpartiet i Kina, i 1993, bodde selveste president Jiang Zemin på hotellet, da han var i byen for å avduke en tre meter høy statue i gull av formann Mao.

Mao fikk i sin tid æren for å ha utryddet prostitusjonen i Folkerepublikken. De prostituerte ble sendt til egne leire for å lære et annet yrke.

Tidene skifter

Men tidene skifter i Folkerepublikken også, og med dem samfunnsmoralen. Bordellet i Shaoshan drives i samarbeid med politiet i byen, forteller kvinnen som driver bordellet. Hun leier lokalene fra det statlige turistkontoret i byen.

Men en tjenestemann på det statlige turistkontoret i Shaoshan avviser at prostitusjon overhodet forekommer.

- Vi er en modell-turistby. Shaoshan er fødeby for en stor statsmann, så hvordan kan vi tillate denslags, spør Luo Wuxing på kontoret.

- Underholdningsklubben for gjester er bare en vanlig klubb der jentene synger og danser med turistene, forsikrer han.

(NTB)