23. desember holdt restauranten À L’aise åpnet for noen helt spesielle gjester.
De hadde nemlig invitert 26 ukrainske barn og familiene deres for en storslått julemiddag, i samarbeid med Frelsesarmeen.

- Sparer tusenvis på julegaver
- Vi hadde en stor juletrefest. Barna fikk gaver, og de totalt 52 gjestene kunne nyte en storslått julemiddag.
Det sier restaurantens danske daglige leder Mia Kondrup til Dagbladet.

På menyen var det både ribbe, and og danske brunede kartofler. Til dessert ble gjestene servert ris à la mande, som er den danske varianten av riskrem.
Barna fikk blant annet sjokolade og kinogavekort som gaver.

Reagerte etter «Debatten»: - Grusomt
- Varm, innbydende og kjærlig
Etter å ha sett NRKs «Debatten»s program om fattigdom ble Kondrup og mannen hennes, Ulrik Jepsen, som er medeier av restauranten, inspirert til å gjøre noe ekstra fint for noen som står i en vanskelig situasjon.
- Vi har tenkt på å åpne dørene for vanskeligstilte i jula i flere år, men vi har ikke klart å gjennomføre det før i år, sier Kondrup.

Med god hjelp fra sponsorer og leverandører klarte de å stelle i stand en storslått julemiddag på kort tid.
- Vi har egentlig stengt restauranten for jula, men de fleste av våre ansatte valgte å utsette reisen hjem til jul for å bli med på dette. Det var helt frivillig for dem å bli med, og de fikk ikke betalt for kvelden. Jeg er virkelig takknemlig for våre ansatte, sier hun.
Hun forteller videre at de ansatte hadde på seg nisseluer, og at det ble en fin og hyggelig julefeiring.

Åpner hytta for fremmede
- Kvelden var både varm, innbydende og kjærlig. Det var noen av gjestene som var litt flaue i starten, men stemningen snudde raskt. og det ble en veldig hyggelig kveld, sier hun. Og all maten ble spist!
À L’aise, som ligger like ved Colosseum kino, serverer til daglig klassiske retter fra et franskinspirert kjøkken. Restauranten er også å finne i Michelin-guiden.

Oppfordrer andre restauranter
Kondrup opplyser at de kommer til å gjenta årets suksess de neste åra framover.
- Nå sitter vi igjen med følelsen av at vi kunne ha gjort mer. Til neste år kommer vi til å planlegge i god tid, sier hun og legger til:
- Det føltes veldig givende. Frelsesarmeen er i kontakt med så mange personer og familier som trenger hjelp. Jeg ble rørt av de ansatte og alle leverandørene som stilte opp, sier hun.

Rekordstor pågang: - Mye skam
Videre ønsker hun å oppfordre andre i restaurantbransjen til å gjøre det samme.
- Jeg håper andre vil følge etter. Det kostet oss ingenting, bare tid. Det var en god måte å gå inn i juleferien, sier hun.

Få siste nytt!
Last ned APPEN her!