Sør-Korea:

Åpnet flydør: - Skal ikke være mulig

En passasjer åpnet en flydør på 200 meters høyde i Sør-Korea. Luftfartsekspert mener dette i praksis skal være umulig.

En mann er pågrepet og flere sendt til sykehus etter at flydøra ble åpnet under flyvning i Sør-Korea fredag 26. mai. Reporter: Edward Stenlund. Video: Twitter Vis mer
Publisert

En mann ble pågrepet og flere sendt til sykehus etter at flydøra ble åpnet under en flyging i Sør-Korea fredag.

En mann i 30-åra åpnet døra få minutter før landing. Da var flyet fortsatt på over 200 meters høyde. Mannen skal følt seg stresset og innestengt og ønsket å komme seg raskt ut av flyet.

Videoopptak fra hendelsen viser at kabinen fylles av vind og at passasjerer griper tak i armlenene for å holde seg fast.

En ekspert på luftfart beskriver det som en veldig merkelig hendelse.

- Rent teknisk skal det ikke være mulig å åpne disse dørene på flyet, sier luftfartsekspert Geoffrey Thomas i Airline Rating til CNN.

- Ulogisk

Flyet landet trygt ved storbyen Daegu. Det undersøkes hvordan flyets vedlikeholdsrutiner har vært.

Ifølge eksperten kan flyet av typen A321 lande med en fart på rundt 277 kilometer i timen. Med vind i så stor hastighet bør det være umulig å åpne døra, mener han.

- Det virker ulogisk at døra kan åpnes i utgangspunktet, og med denne luftmotstanden er det teknisk sett umulig. Men på en eller annen måte har det skjedd, sier Thomas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer