Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet flyplassen i Frankfurt...

... men det løser ikke juleforsinkelsene.

FRANKFURT I DAG: Dette synet møtte passasjerer i Frankfurt i dag. En av tre rullebaner er åpnet etter kraftig snøfall, men det hindrer ikke store forsinkelser i flytrafikken. Foto: EPA/ARNE DEDERT/SCANPIX
FRANKFURT I DAG: Dette synet møtte passasjerer i Frankfurt i dag. En av tre rullebaner er åpnet etter kraftig snøfall, men det hindrer ikke store forsinkelser i flytrafikken. Foto: EPA/ARNE DEDERT/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassen i Frankfurt har åpnet igjen etter å ha vært stengt i tre timer tirsdag morgen på grunn av stort snøfall.

Men det ventes likevel store forsinkelser og mange innstilte fly, for det er kun én av de tre rullebanene som er åpnet for trafikk, opplyser flyplassledelsen.

Også Heathrow-flyplassen utenfor London opererer med kun en tredel av kapasiteten, melder BBC.

Tusenvis av flypassasjerer er fortsatt strandet på flyplassene ved mange av Europas storbyer. Dersom det fortsetter å snø like mye som det har gjort fram til nå, advarer luftfartsmyndighetene om at kaoset kan vare fram til julaften eller enda lenger, til tross for at forbudet mot nattflyginger er opphevet.

På flyplassene utenfor Brussel, London og Paris fortsetter forsinkelsene tirsdag, og mange avganger er også innstilte.

Også tog- og veitrafikken er rammet av køer og forsinkelser i Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Snøkaoset i det nordvestlige Europa koster flyselskapene dyrt. Flygiganten Air France-KLM har tapt mellom 25 og 35 milliarder euro de to siste dagene på grunn av vinterværet, opplyser selskapet.

De økonomiske tapene er store også for andre flyselskaper.

Snøværet ute i Europa skaper forsinkelser og innstilte avganger fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) også i dag. - Situasjonen er ikke så ulik hva den var i går. Frankfurt og London er de hardest rammede, mens det er noe bedring i Paris, forteller informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til NTB. I tillegg er det problemer i Brussel, der det er tomt for avisingsvæske. Ved OSL går driften som normalt tirsdag, med en punktlighet på over 80 prosent. Rådet fra informasjonssjefen er å følge med på flyplassens nettsider for en oppdatert oversikt over hvilke avganger som er innstilt eller forsinket. - Folk bør også så klart ha på mobiltelefon for å få SMS-er fra flyselskapene om situasjonen, sier han. Også fra andre flyplasser i landet meldes det om forsinkelser og innstilte fly.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!