MISHANDLET I 25 MINUTTER: Den 53 år gamle mannen har fortalt politiet at han våknet av at noen banket på vinduet hans i natt. Da han åpnet opp døra ble han overfalt av to menn. De dro ham inn i leiligheten og banket ham opp i nærmere 25 minutter. Foto: Vegard M. Aas
MISHANDLET I 25 MINUTTER: Den 53 år gamle mannen har fortalt politiet at han våknet av at noen banket på vinduet hans i natt. Da han åpnet opp døra ble han overfalt av to menn. De dro ham inn i leiligheten og banket ham opp i nærmere 25 minutter. Foto: Vegard M. AasVis mer

Åpnet for å se hvem som banket på: - Ble dratt inn i leiligheten, slått, sparket, rispet med kniv og bitt i magen

Beskriver de tre gjerningsmennene som etnisk norske i 25-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 53 år gamle Hokksund-mannen som i natt ble overfalt og banket opp i sitt eget hjem, har fra Drammen sykehus nå avgitt politiet en forklaring om hva som skjedde.

- Mannen har fortalt at han våknet klokka 01.30 i natt av at det banket på vinduet til leiligheten hans. Han åpnet døra for å se hvem det kunne være, og ble da overfalt av to mannspersoner. Deretter ble han dratt inn i leiligheten, slått, sparket, rispet med kniv og bitt i magen.

Det sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet, og tilføyer at politiet anser 53-åringens forklaring som troverdig.

Varte i 25 minutter - Dette er en veldig stygg voldsepisode som pågikk i cirka 25 minutter. Etter 20 minutter kom det en tredje mannsperson til leiligheten, som også deltok i mishandlingen, sier operasjonslederen.

Gjerningsmennene hadde med seg en springkniv som de rispet 53-åringen med. I tillegg rispet de ham med en kniv de fant på kjøkkenet i leiligheten, ifølge Johansen.

Operasjonslederen forteller at den fornærmede mannen, som ikke har noe kriminelt rulleblad, har det som betegnes som alvorlige skader. 53-åringen har også «et tydelig bitemerke på magen».

- Han aner ikke hvem disse tre gjerningspersonene er, eller hvorfor de oppsøkte ham. Han er avholdsmann og skylder ingen penger, sier Johansen.

ETTERFORSKES: Politiet i Sør-Øst politidistrikt anser nattas voldsepisode som svært alvorlig, og gjennomfører i dag omfattende tekniske undersøkelser i den fornærmede mannens leilighet. Foto: Vegard M. Aas
ETTERFORSKES: Politiet i Sør-Øst politidistrikt anser nattas voldsepisode som svært alvorlig, og gjennomfører i dag omfattende tekniske undersøkelser i den fornærmede mannens leilighet. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

- Ble det sagt noe under mishandlingen?

- Det ble ikke sagt noe særlig, men alle tre snakket østlandsdialekt.
 
Beskrivelser Motivet bak voldsepisoden er uklart for politiet. Det er registrert at mannen ble fratatt en mobiltelefon, men utover det har mannen per nå ikke oversikt over om det ble stjålet noe annet i løpet av hendelsen, opplyser operasjonslederen.

Fra sykehuset har 53-åringen beskrevet de tre mennene:

Gjerningsperson 1:
• Skal ha vært den mest aktive i mishandlingen.
• Var cirka 1.85 meter høy og i 25-årsalderen.
• Han hadde mørkt hår og olajakke.
• Snakket østlandsdialekt.

Gjerningsperson 2:
• Rødhåret og iført en beige jakke.
• Snakket østlandsdialekt.
• Cirka 25 år.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiets teknikere har arbeidet i mannens bobel siden klokka 06.00 lørdag morgen. Foto: Vegard M. Aas
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiets teknikere har arbeidet i mannens bobel siden klokka 06.00 lørdag morgen. Foto: Vegard M. Aas Vis mer

Gjerningsperson 3:
• Kom cirka 20 minutter etter de to andre.
• Beskrives som yngre - rundt 20 år gammel.
• Hadde lyst hår med sideskill.

Ønsker tips Politiet oppfordrer alle som kan ha informasjon om de tre mennene, eller har sett eller hørt noe i nabolaget i løpet av natta, om å ta kontakt.

- Anser dere disse tre som farlige?

- Vi tror ikke det er farlig for andre i nabolaget.

53-åringen meldte selv ifra om mishandlingen i natt.


Politiet fikk melding like før klokka 03.30. Da politi og ambulanse ankom mannens bopel fant de ham svært forslått. Han hadde blant annet blod i lungene.

Dagbladet følger saken.