Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet for spørsmål for første gang: Trumps pressetalsmann ønsker å snakke sant

- Det vil aldri være vår intensjon å lyve.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Donald Trumps pressesekretær, Sean Spicer, ble blant annet spurt om han ville komme til å fortelle sannheten under pressebriefen i Det hvite hus. Video: The White House Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis vi gjør en feil, vil vi gjøre vårt beste for å korrigere, sa Donald Trumps pressesekretær, Sean Spicer, da han holdt pressebrifing i Det hvite hus i dag.

Dette er første gang han har åpnet for spørsmål fra pressen.

- Det vil aldri være vår intensjon å lyve.

Han medgikk at også hans stab kan gjøre feil eller gi «ufullstendige» opplysninger i et ønske å om å komme raskt ut med informasjon. Spicer nevnte tallene han hadde oppgitt om antall t-banepassasjerer på fredag, som skulle underbygge den feilaktige påstanden om et større oppmøte til Trumps edsavleggelse enn til forgjengeren Barack Obamas.

RASER: Under Trumps pressesekretær, Sean Spicers, første pressekonferanse, raser han mot amerikanske mediers dekning av innsettelsen av Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Etterlyste unnskyldning

Han holdt imidlertid fast på påstanden om at Trumps edsavleggelse var den mest sette edsavleggelsen for en amerikansk president noensinne, og underbygget dette med at millioner kunne se seremonien på internett.

- Jeg har ikke sett noen tall som bestrider dette.

Pressetalsmannen understreket at han ønsket et åpent og godt forhold til mediene, men påpekte samtidig at også mediene kan gjøre feil.

Han etterlyste en unnskyldning til presidenten for at en journalist feilaktig hadde meldt at Trump hadde fjernet en byste at Martin Luther King fra Det ovale kontor.

Spicer opplyste for øvrig at den nye administrasjonen vil få på plass en ordning for at fire journalister fra andre deler av landet kan stille spørsmål under Det hvite hus' pressebrifinger via Skype.

Styrker samarbeidet

President Donald Trump har overfor Egypts president Abdel Fattah al-Sisi lovet å opprettholde USAs militære og økonomiske støtte til landet.

Spicer sa at de to presidentene snakket sammen tidligere på dagen.

- De diskuterte måter å styrke samarbeidet på. Trump støtter Egypts økonomiske reformarbeid og opprettholder militærhjelp til Egypt, sa Spicer.

De to diskuterte også muligheten for at den tidligere hærsjefen Sisi kan besøke Trump i Det hvite hus senere, la Spicer til.

NTB

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 244547590


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media