Lurte gravferdsentrepenøren trill rundt:

Åpnet kista - fikk sjokk

Da gravferdsentrepenøren åpnet kista, kom sannheten fram.

ILLUSTRASJONSBILDE: En svensk mann er dømt etter å ha stjålet kista med sin avdøde mor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ILLUSTRASJONSBILDE: En svensk mann er dømt etter å ha stjålet kista med sin avdøde mor. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

En svensk 55-åring er dømt til å betale dagbøter etter en rystende hendelse som fant sted i fjor vinter.

Mannen hadde i lengre tid pleiet sin syke mor, og hadde lenge lurt på hvor han skulle gravlegge henne da hun gikk bort. Etter press fra sosialtjenesten, falt til slutt valget på en kirke i Uppsala i Sverige, skriver SVT. Også Vårt Land har omtalt saken.

Etter at valget ble tatt, dro to ansatte fra gravferdsentreprenøren hjem for å hente den avdøde, og sammen hadde de blitt enig om at mannen skulle få 20 minutter på å ta et siste farvel.

SORG: I 42 år har skotske Lydia Reid trodd at hennes baby Gary aldri ble begravet. Forrige uke fikk hun endelig tillatelse til å åpne kista. Video: BBC. (Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/etter-42-ars-kamp-fikk-moren-lov-til-a-apne-sonnens-kiste---men-barnet-var-ikke-der/68655639 ) Vis mer

På de drøye 20 minuttene rakk mannen å bruke en spesialbygd vogn til å frakte kista med moren ut gjennom hagen. Han erstattet så den gamle kista med en ny kiste.

Gravferdsentreprenørene ante fred og ingen fare da de etter hvert skulle frakte kista de trodde kvinnen lå i. Men så begynte de å skjønne at alt ikke var som det skulle.

Begge reagerte på at det var riper på kista og at kisteetiketten var krøllete. Da de bestemte seg for å åpne kista, kom sannheten fram. Der lå det tre fulle sandsekker.

- Det er ikke engang i tankene at noen skal lure noen på den måten. At man planlegger noe sånt, er uforståelig for meg, sa gravferdsentreprenøren ifølge SVT.

Mannen, som da var tiltalt, forklarte i retten at han trengte flere dager på å bestemme seg hvor han ville gravlegge moren, og at han derfor valgte å gjøre som han gjorde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer