Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet nytt designsenter

Designåret 2005 ble åpnet med nye lokaler og utstillingen Extreme North. Det nye Norsk Design- og Arkitektursenter ble åpnet av kronprinsesse Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye Norsk Design- og Arkitektursenter ble åpnet av kronprinsesse Mette-Marit i dag. Det er Norsk Designråd og Norsk Form som er gått sammen om det nye senteret i Hausmannsgate i Oslo. Kronprinsessen er svært opptatt av norsk design og er høy beskytter for Norsk Designråd.

Gikk tidlig
Kronprinsessens program ble imidlertid avsluttet tidligere enn det som var meningen.

Etter det NTB erfarer følte kronprinsesse Mette-Marit seg dårlig utover ettermiddagen, men hun valgte likevel å gjennomføre åpningen som planlagt.

Hun forlot Norsk Design- og Arkitektursenter før serveringen startet.

- Kronprinsesse Mette-Marit forlot senteret 25 minutter før tiden, sier Slottets fungerende informasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Ekstreme forhold

Extreme North er en utstilling om design og arkitektur beregnet for ekstreme forhold. Utstillingen varer fram til 29. mars og skal senere vises internasjonalt, blant annet i Japan og Sverige.

Blåfrossen kulde, enorme fjell, utenkelige havdyp. Utfordringene er mange når nye produkter og arkitektur skal se dagens lys i det kalde nord. Det er dette utstillingen Extreme North skal fortelle om: God, norsk design og arkitektur beregnet for ekstreme forhold.

I utstillingen møtes publikum av et vinterlandskap i den blå timen. Som hemmeligheter skjuler det seg scener bak fjelltopper tolv scener i alt. Hver scene tematiserer på forskjellig vis ekstreme betingelser og presenterer noen produkter dette har resultert i: varme klær for iskalde vinterdager, fjellet som ble til Lærdalstunnelen og Condeep oljeplattformer som pumper opp olje fra enorme havdyp.

Fremtidsrettet

Utstillingen Extreme North inngår i regjeringens satsing på Designåret 2005.

- Norsk næringsliv kan utnytte design for å øke sin konkurranseevne. Det er dette budskapet Designåret 2005 tar sikte på å spre, både til norske bedriftsledere og til det norske folk. Vi må rett og slett jobbe smartere. Designåret 2005 er fremtidsrettet næringspolitikk, sier næringsminister Børge Brende.

(NTB)

DESIGNSENTER: Kronprinsesse Mette-Marit sto for den offisielle åpningen av Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo.