Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet ungdomsklubb etter dødsulykke

Rundt 30 ungdommer var i går kveld samlet på ungdomsklubben i Stokke. Til stede på ungdomsklubben var også presten, lederen for ungdomsklubben og representanter for kriseteamet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene var tydelig preget av situasjonen. Mange var sortkledte og de gråt og trøstet hverandre.

Marius Nilsen hadde vært på fest på stranda i Melsomvik, og var på vei mot sentrum sammen med to venninner og to kamerater da han ble påkjørt i 23.40-tida i går kveld. 15-åringen var allerede død da den første politipatruljen kom til stedet.

Bilføreren skal ha hørt et smell, men kjørte likevel videre. Han meldte seg selv for politiet tidlig søndag morgen. Utover smellet hevder bilføreren at han ikke husker noe særlig av hendelsen. Den 21 år gamle mannen er siktet for uaktsomt bildrap.

Alkoholpåvirkning og høy fart

Bilføreren har i politiavhør innrømmet å ha drukket alkohol før ulykken inntraff, og vitner skal ha sett ham gå mot bilen med ustø gange, ifølge

Aftenposten

. Han skal være kjent av politiet fra tidligere.

Det er 40-sone på stedet der 15-åringen ble påkjørt, men vitner anslår hastigheten til henholdsvis 100 og 120 km/t.

Ordfører Per-Eivind Johansen i Stokke kommune sier at han fikk melding om ulykken ved 03.30-tida.

- Jeg kontaktet da kommunalsjefen og ledende helsesøster. Sognepresten var allerede informert om ulykken. Vi har jobbet gjennom hele natten, og et kriseteam ble raskt etablert, sier Johansen.

Kriseteamet var på plass på Stokke helsestasjon klokka 08.

- Vi har hatt et tett samarbeid med politiet hele tiden. På det meste har ti personer jobbet her, og mange personer har kontaktet oss, sier leder av kriseteamet, helsesøster Elisabeth Aarvold.

Kontakt med pårørende

Aarvold sier at kriseteamet har hatt kontakt med de nærmeste pårørende til avdøde.

- Det har ikke vært like lett for alle å ta kontakt med oss, og mange har kontaktet oss på vegne av andre. Vi regner med at flere vil henvende seg til oss i løpet av dagen, sier hun.

Ungdomsklubben «Magasinet» holdt åpent mellom klokka 19 og 21 i kveld.

15-åringen var elev ved Stokke ungdomsskole. Rektor Øistein A. Gauslaa sier at skolen samarbeider med kriseteamet.

Planlegger sørgesamling

- På grunn av sommerferien er mange sentrale personer bortreist, men vi planlegger en sørgesamling første skoledag etter ferien. Vi har også nå et apparat i sving for å komme i kontakt med nære venner av avdøde, sier Gauslaa.

- Kjente du selv avdøde?

- Ja, jeg kjenner de fleste elevene. 15-åringen skulle ha begynt i tiende klasse etter ferien. Dette er svært trist, og selvsagt mest tragisk for familiene det går ut over, sier rektoren.

ULYKKESSTEDET: En politimann vokter stedet der påkjørselsen skjedde.