Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpnet USAs første marihuana-kiosker

To amerikanske delstater har vedtatt slikt salg, og Uruguay har gjort det samme.

ÅPNING:  Amerikanske Skylar Hall tilbereder marihuana som skal selges på den første marihuana-butikken i Colorado.Foto: REUTERS/Rick Wilking
ÅPNING: Amerikanske Skylar Hall tilbereder marihuana som skal selges på den første marihuana-butikken i Colorado.Foto: REUTERS/Rick Wilking Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Uruguay må man registrere seg for å få kjøpe det som tidligere har vært et ulovlig rusmiddel.

I USA er marihuana-bruken blitt stadig mer tolerert, og det har vært mulig å få tak i planten og dens virkestoffer på resept i en rekke delstater i lang tid. Nå kan man kjøpe det på lik linje med alkohol.

Colorado og Washington er de to amerikanske delstatene som har endret lovene slik at alle over 21 år kan kjøpe. Colorado er først ut, og det salget åpnet første nyttårsdag. Washington følger etter i juni.

348 forskjellige butikker kan dermed fritt selge opp til 28 gram marihuana til kunder over 21 år i Colorado. Staten regner med å håve inn 67 millioner dollar i skatteinntekter.

19 amerikanske stater har i varierende grad tillatt medisinsk marihuana de siste 20 årene. I disse statene har privat bruk også vært avkriminalisert, noe det også er gjort på føderalt nivå.

(NTB)