Åpning farlig for kreftsyke Ask (5)

Denne uka får barnehage- og skolebarn en nærmest normal hverdag. For kreftsyke Ask betyr det at hverdagen blir farligere. Foreldrene ber folk å fortsette å ta smittevern på alvor.

FARLIG: Ved corona-smitte må Ask stoppe kreftbehandlingen. Det kan føre til at kreften ikke blir tatt knekken av, sier mor Ida. Foto: privat
FARLIG: Ved corona-smitte må Ask stoppe kreftbehandlingen. Det kan føre til at kreften ikke blir tatt knekken av, sier mor Ida. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke besluttet nasjonale myndigheter å la barnehage- og skolebarn ha en nærmest normal hverdag.

Anbefalingen var å åpne skolene på grønt nivå mandag 16. august, samtidig som barn og unge under 18 år blir unntatt plikt til smittekarantene. Det er ventet at de som ikke er vaksinert, etter hvert vil bli smittet.

Krise for risikogruppe

Det kan bli problematisk for Ask (5) og familien på fire, mor Ida, far Are og lillesøster Vilja, som bor på Byåsen i Trondheim.

Av eget ønske omtales familien med fornavn. Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

For to og et halvt år siden fikk Ask leukemi, eller blodkreft, og har siden vært i behandling med cellegift.

Det gjør at han har måttet leve mer isolert enn andre barn og ikke har gått i barnehagen på over ett og et halvt år, forteller mor Ida.

- Har man et barn med kreft så er man bekymret for all type smitte, men corona i seg selv er ikke nødvendigvis den største frykten. Det farligste for Ask er kreftsykdommen, og ved smitte så må han stoppe behandling. Det kan føre til at kreften ikke blir tatt knekken av, sier mor Ida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer