Åpning for ekstremt lave priser

Et knalltilbud som lokker deg inn butikkdøra, et forholdsvis smalt varesortiment, til dels ukjente merker, men svært lave priser. Det er hva som venter dagligvarekundene ti steder i Norge førstkommende torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Følges samme mønster som i andre land, vil to nye steder få sin ekstremlavpris-butikk hver torsdag framover.

Etter et vellykket hemmelighetskremmeri som har skapt en markedsføringseffekt verd 50-70 millioner kroner, åpner den tyske dagligvaregiganten Lidl de første butikkene i Norge torsdag morgen.

Det er grunn til å tro at både konkurrerende dagligvarekjeder, faghandlere og svenske kjøpmenn som lever godt av grensehandelen føler en viss uro. Men forbrukerne har trolig all grunn til å glede seg.

- I hvert fall forbrukere som er mer opptatt av pris enn av service og hvilket merke tomatsuppa eller brusflaska har, sier redaktør Georg Mathisen i Handelsbladet FK til NTB.

Hemmelig

Det meste rundt Lidls etablering i Norge er holdt hemmelig. På den måten er markedsføringseffekten blitt optimal. Eksperter har overfor TV 2 Nettavisen anslått effekten til å ligge et sted mellom 50 og 70 millioner kroner.

Men etter hvert som åpningsdagen nærmer seg, ser de som følger dagligvarebransjen nøye at mønsteret fra andre land gjentar seg.

Omtrent på datoen ett år før de første butikkene åpner i Norge gikk startskuddet for de ti første Lidl-forretningene i Sverige. Deretter ble det åpnet to nye hver torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer