Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpningen av Romeriksporten utsettes

Konsernstyret i NSB besluttet i dag å utsette åpningen av Romeriksporten. Samferdselsminister Odd Einar Dørum støtter beslutningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket om å utsette åpningen ble truffet med fem mot to stemmer og innebærer at NSB Gardermobanens flytog vil gå utenom tunnelen når storflyplassen åpner den 8. oktober.

Samferdselsdepartementet setter nå inn en krisepakke for transport til og fra storflyplassen.

Hver halvtime

Planen innebærer at det settes inn en rekke ekstrabusser for å øke antallet avganger fra Oslo, Asker og Bærum. Også den lokale togtrafikken må rustes opp for å sørge for at passasjerene kommer seg til og fra landets nye hovedflyplass.

På jernbanesiden vil den totale beredskapspakken koste om lag 40 millioner kroner, mens trafikkstyringstiltakene er beregnet å koste 30 millioner kroner.

Samferdselsminister Odd Einar Dørum sier i en kommentar at beredskapsplanen blir et meget godt kollektivt transporttilbud for den nye hovedflyplassen. Han er svært glad for vedtaket om utsettelse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media