Åpningen av veien gjennom Holmestrand utsatt

HOLMESTRAND/OSLO (NTB) Åpningen av riksveg 315 gjennom Holmestrand sentrum er utsatt på ubestemt tid, og NSB kan for første gang ikke frakte folk verken ut eller inn av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For første gang kan vi ikke komme fram til Holmestrand. Stasjonsområdet er stengt, og vi kan derfor ikke bruke buss gjennom indre Vestfold heller, sier heller, sier Jan Egil Nyland, leder for kommunikasjons- og samfunnskontakt i NSB Persontrafikk.

  Andre reisende på Vestfoldbanen må regne med mellom 40 minutter og en times forsinkelser mellom Sande og Tønsberg. Men bussene kjører altså utenom Holmestrand.

Sank seks cm

Etter at Statens vegvesen i går sprengte bort den 9000 tonn tunge steinblokken «Paven» over E18 nord for Holmestrand-tunnelen, er det registert bevegelser i grunnen, og riksvei 315 ble i går kveld stengt på ubestemt tid.

 Målinger viste at veien har sunket opptil seks centimeter i området rundt der steinmassene landet.

  Omkjøringsveien gjennom Holmestrand sentrum ble stengt i forbindelse med sprengningen, og meningen var at den skulle åpne klokka 05 i dag.

Linja ikke skadd

Det skal ikke være registrert skader på jernbanelinja, selv om det la seg noe stein oppå etter sprengningen. Statens vegvesen sier det setter sikkerheten i høysetet, og ønsket å se på området i dagslys i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer