Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpningen av veien gjennom Holmestrand utsatt

HOLMESTRAND/OSLO (NTB) Åpningen av riksveg 315 gjennom Holmestrand sentrum er utsatt på ubestemt tid, og NSB kan for første gang ikke frakte folk verken ut eller inn av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For første gang kan vi ikke komme fram til Holmestrand. Stasjonsområdet er stengt, og vi kan derfor ikke bruke buss gjennom indre Vestfold heller, sier heller, sier Jan Egil Nyland, leder for kommunikasjons- og samfunnskontakt i NSB Persontrafikk.

  Andre reisende på Vestfoldbanen må regne med mellom 40 minutter og en times forsinkelser mellom Sande og Tønsberg. Men bussene kjører altså utenom Holmestrand.

Sank seks cm

Etter at Statens vegvesen i går sprengte bort den 9000 tonn tunge steinblokken «Paven» over E18 nord for Holmestrand-tunnelen, er det registert bevegelser i grunnen, og riksvei 315 ble i går kveld stengt på ubestemt tid.

 Målinger viste at veien har sunket opptil seks centimeter i området rundt der steinmassene landet.

  Omkjøringsveien gjennom Holmestrand sentrum ble stengt i forbindelse med sprengningen, og meningen var at den skulle åpne klokka 05 i dag.

Linja ikke skadd

Det skal ikke være registrert skader på jernbanelinja, selv om det la seg noe stein oppå etter sprengningen. Statens vegvesen sier det setter sikkerheten i høysetet, og ønsket å se på området i dagslys i dag.

  Klokka 12 blir det et møte hvor hvor åpning av veien skal diskuteres.

  E 18 gjennom Holmestrand-tunnelen blir trolig ikke åpnet før om en ukes tid på grunn av oppryddingsarbeider.

Omkjøring

Inntil videre blir sørgående trafikk dirigert inn på riksvei 32 i Sande og videre sørover på riksveg 35. Nordgående trafikk ledes til riksvei 35 ved Kopstad og videre på riksvei 32 ned til Sande.

  Bilister som skal sørover fra Oslo anbefales å ta ferje fra Moss til Horten, og kjøre riksveg 19 ut til E 18.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!