«Apokalyptiske» forhold på Puerto Rico etter orkanen «Maria»s herjinger

- Ødeleggelsene i Puerto Rico har satt oss tilbake nesten 20 til 40 år.

STORE ØDELEGGELSER: Mange ble hjemløse som følge av orkanen «Maria»s herjinger. I tillegg er store deler av øygruppa uten strøm og telefonlinjer. Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL / NTB scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Mange ble hjemløse som følge av orkanen «Maria»s herjinger. I tillegg er store deler av øygruppa uten strøm og telefonlinjer. Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag nådde orkanen «Maria» land i Puerto Rico, og førte til enorme ødeleggelser på øygruppa.

Ifølge CNN beskriver folkevalgte forholdene i sine lokalsamfunn som «apokalyptiske».

- Ødeleggelsen i Puerto Rico har satt oss tilbake nesten 20 til 30 år. Vi kan ikke benekte at Puerto Rico er forskjellig fra hva det var for en uke siden. Ødeleggelsen av eiendommer, raserte bygning, familier uten hjem, rusk overalt. Det grønne på øya er borte, sier bosettingskommisjonær Jenniffer Gonzalez, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Stor katastrofe

Så langt er 10 mennesker bekreftet omkommet som følge av orkanen, men tallet er ventet å stige. En av årsakene til det er at myndighetene ikke har klart å få kontakt med ni av Puerto Ricos 78 kommuner.

- Dette er en stor katastrofe. Vi har omfattende skader. Dette kommer til å ta litt tid, sier Ricardo Rosello, Puerto Ricos guvernør.

Over 15 000 mennesker i Puerto Rico bor for tiden på krisesentre, og kapasiteten på sykehusene er i ferd med å sprenges.

I helga dro også en gruppe ordførere til hovedstaden San Juan for å presentere en lang liste over ting de trenger øyeblikkelig for guvernør Rosello.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer