Apollo-astronaut sier UFOer har gjestet jorden

For 38 år siden gjestet Ed Mitchell månen. Nå hevder han at utenomjordiske i lang tid har gjestet jorden.

PÅ BESØK: I 1971 var Ed Mitchell (t.h) det sjette menneske som gjestet månen. Her sammen med kollegene på Apollo 14, Stuart A. Roosa (t.v) og sjefen Alan B. Shepard. Foto: NASA
PÅ BESØK: I 1971 var Ed Mitchell (t.h) det sjette menneske som gjestet månen. Her sammen med kollegene på Apollo 14, Stuart A. Roosa (t.v) og sjefen Alan B. Shepard. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Få mennesker har oppholdt seg lengre på et utenomjordisk legeme enn Apollo-astronaut Edgar Dean «Ed» Mitchell.

5. februar 1971 landet han og Alan Shepard på månen med landingsfartøyet til Apollo 14. I løpet av de neste 33 timene vandret han rundt på månen i tilsammen ni timer og 17. minutter.

I dag er han imidlertid klar på at mennesket ikke er de eneste vesener på romvandring. 78-åringen, som er oppvokst i Roswell - åstedet for verdens mest kjente UFO-legende - fastslår at utenomjordisk intelligent liv finnes, at utenomjordiske har gjestet jorda, og at sannheten holdes skjult av amerikanske myndigheter og myndighetene i en rekke andre land, melder CNN.

- Vi er ikke alene

- Menneskeheten har lenge lurt på om vi er alene i universet. Men bare i vår tid har vi virkelig beviser for det. Vi er ikke alene, sa Mitchell i en tale til den amerikanske «National Press Club» i forbindelse med avslutningen av årets UFO-konferanse X-Conference.

- Vår skjebne - og vi kan like gjerne sette i gang - er å bli en del av det planetariske samfunn. Vi burde være klare til å strekke oss ut forbi vår planet, og forbi vårt solsystem, for å finne ut hva som virkelig foregår der ute, sa astronauten.

- Vet sannheten om Roswell
Mitchell hevder en rekke av hans sambygdinger i Roswell, kjent for den angivelige (men offisielt benektede) UFO-krasjen i 1947, ble bedt om å holde kjeft og ikke snakke om sine opplevelser av militære myndigheter.

- De ble advart om at det ville medføre svært alvorlige konsekvenser, sa han.

- Men de gikk ikke til graven med sine historier. De ville fortelle en de kunne stole på. Og siden jeg var en lokal gutt, som har vært på månen, stolte de nok på meg til å hviske meg sine spesielle historier, sa Mitchell.

- Admiral holder kjeft

Astronauten hevder han for ti år siden endelig fikk audiens i Pentagon for å fremlegge vitnesbyrdene fra Roswell til en ikke navngitt admiral.

- Historiene om en UFO-krasj ble bekreftet, men admiralen ble så nektet tilgang når han forsøkte å finne ut mer om hva som egentlig hadde skjedd. Den samme generalen nekter i dag for at noe av dette er sant, sa Mitchell.

- Jeg oppfordrer alle som er i tvil: Les bøkene, les legendene, prøv å forstå hva som virkelig har pågått. Fordi det er egentlig ingen tvil om at vi blir besøkt, sier han.

Avvises av NASA

Dette er ikke første gangen Mitchell står frem med sin klokkertro på UFOer. Han er også en tilhenger av healing og alternativ medisin, og forsket selv på tankeoverføring til jorden da han ruslet rundt på månen.

To år etter at han besøkte månen, var han med på å stifte «Institute of Noetic Science», som driver forskning på det meste innen alternativ medisin, healing, meditasjon og tankekraft. Han mener selv å ha blitt fjernhealet for kreft.

Langt fra alle har like stor tro på Mitchell og hans entusiasme for UFOer og det alternative. Enkelte mener han fremdeles har til gode å bevise både historien fra Roswell og andre påstander om besøk fra en annen verden. Selv om - eller snarere kanskje fordi  han selv har vært mer vekkreist enn noe annet menneske - bokstavlig talt.

- NASA følger ikke UFOer. NASA er ikke involvert i noen dekkoperasjon rundt utenomjordisk liv på denne planeten eller noe annet sted. Punktum, sier NASA-talsmann Michael Cabbage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer