Apollo kutter ut charterturer til Tyrkia

Nesten ingen nordmenn vil til Tyrkia, som har opplevd mange terroraksjoner de siste årene.

I SORG: Familiemedlemmer og venner sørger i en begravelsesseremoni etter terrorangrepet mot et utested i Istanbul 1. januar. Foto: Goktay Koraltan / Depo Photos / Scanpix 
I SORG: Familiemedlemmer og venner sørger i en begravelsesseremoni etter terrorangrepet mot et utested i Istanbul 1. januar. Foto: Goktay Koraltan / Depo Photos / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interessen for ferie i Tyrkia er så lav at reisebyrået Apollo dropper å tilby pakketurer dit i år. Anslagene tyder på at antall norske pakkereiser til landet har falt med 90 prosent på to år.

- Det er første gang på ti år at vi ikke har et eneste charterfly til Tyrkia. Det er utrolig trist, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo til NTB.

Terror og kupp

I 2015 hadde Apollo 4500 gjester i Tyrkia, men året etter var tallet bare 600. Nå er altså interessen så liten at selskapet mener det ikke er grunnlag for å tilby charterreiser dit i 2017.

- Man kan fortsatt bestille reiser dit hos oss, men da med våre fleksible rutefly-løsninger, sier hun.

Tyrkia, som er naboland til det borgerkrigsherjede Syria, har vært rammet av en rekke terrorangrep, og i fjor sommer var det et kuppforsøk i landet.

- Lar oss ikke kue

Det siste angrepet rammet nyttårsfeiringen på en nattklubb i Istanbul. 39 mennesker ble drept. Mandag gikk et lite demonstrasjonstog til utestedet Reina. De 200 deltakerne ville vise solidaritet og støtte til en bransje som rammes hardt av sikkerhetssituasjonen. Blant demonstrantene var det restaurant- og hotelleiere og kokkestudenter. De marsjerte bak et stort banner med ordene: «Vi lar oss ikke kue!», skriver nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer