Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Apotekansatte blir prioritert høyere for vaksine

Møter mange syke når de skal gi ut mer Tamiflu torsdag.

BØR PRIORITERES, MENER HELSEDEPARTEMENTET: Apotekansatte blir prioritert høyere for svineinfluensavaksine nå når de får anledning til å skrive ut influensamedisinene Tamiflu og Relenza. Dette bildet viser en apotekansatt i Dallas i USA. Foto: REUTERS/SCANPIX
BØR PRIORITERES, MENER HELSEDEPARTEMENTET: Apotekansatte blir prioritert høyere for svineinfluensavaksine nå når de får anledning til å skrive ut influensamedisinene Tamiflu og Relenza. Dette bildet viser en apotekansatt i Dallas i USA. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De apotekansatte skal likevel prioriteres høyere i vaksinekøen, fastslår Folkehelseinstituttet. Men de aller færreste apotekansatte er vaksinert før storinnrykket som ventes torsdag.

Les også: Vil at farmasøytene skal få vaksine raskere

Det er ventet stor pågang hos apotekene når man fra torsdag kan kjøpe influensamedisinen Tamiflu uten resept. Dette gjøres som et av tiltakene mot svineinfluensaen.

Men storinnrykket som ventes skaper også frykt blant de ansatte. Så mange som 78 prosent av de ansatte i Apotek 1-kjeden er ikke vaksinert mot H1N1-viruset, opplyser kjededirektør Margrethe Sunde til NRK.

- I morgen får apotekene en enorm utfordring og kommer til å møte veldig mange syke og smittede. Da er det veldig viktig at vi får vaksinert apotekerne våre så fort som mulig, sier Sunde.

Overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet understreker at de apotekansatte bør prioriteres høyere i vaksinekøen.

- Det er kommunene som har det endelige ansvaret, men vi oppfatter det dit at apotekpersonell, særlig de i skranken, er inkludert i prioriteringslisten. Hovedbudskapet er at særlig skrankepersonell regnes som personell det er aktuelt å vaksinere, sier Iversen til NTB.

- Apotekerne stiller likt med veldig mange andre som er utsatt for smitte, det kan være bussjåfører, offentlig ansatte, politi og lignende. Det er mange grupper vi gjerne skulle ha vaksinert. Men vi mener det er viktig å prioritere apotekansatte, sier Iversen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media