Apotekere på potta

KRISTIANSAND (Dagbladet): 14 apotekansatte fra Vest-Agder ble gørrsjuke i flere dager etter å ha spist bedervet hotellmat. Den nye magemedisinen de hadde fått informasjon om, virket ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gryteretten vi fikk servert, var så vond at jeg ikke klarte å spise den opp. En time seinere var jeg blitt så klein at jeg var nær ved å besvime. Jeg fikk sterke magesmerter, diaré og kvalme. Jeg var veldig sjuk i tre døgn etterpå, forteller Inger Bredesen ved Løveapoteket i Kristiansand.

Sammen med 26 andre apotekansatte deltok hun på et informasjonsmøte om den nye magemedisinen. Men det nye fordøyelsesmiddelet kunne ikke hamle opp med den kraftige matforgiftningen som herjet i grytene på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand.

Sjokk-rapport

Inger Bredesen er dypt skuffet over at et vanligvis så velrenommert hotell kunne servere bedervet mat.

- Jeg ble ikke mindre sjokkert da jeg leste inspeksjonsrapporten fra Næringsmiddeltilsynet, sier Bredesen.

I rapporten får det tradisjonsrike hotellet strykkarakter for tilberedning, oppbevaring og servering av mat.

Helsefarlige rutiner

Tilsynet stengte umiddelbart oppvaskmaskinen fordi den vasket opp med for kaldt vann.

I rapporten heter det videre at heller ikke nedkjølingsrutinene fungerte.

- Inspeksjonen avdekket uheldige rutiner som medfører risiko for at matforgiftningsbakterier kan vokse opp og forårsake matforgiftninger, skriver Næringsmiddeltilsynet.

Ulykkelig direktør

Hotelldirektør Kay Johnsen legger seg langflat og beklager på det sterkeste at gjestene fikk servert dårlig mat.

- Vi tar hendelsen svært alvorlig. Det er kanskje verst for de stolte fagfolkene på kjøkkenet, sier Johnsen.

Direktøren forteller at den bedervede stroganoffgryta ble laget samme dag.

- Vi bruker bare kjøtt og råvarer fra seriøse leverandører. Vi har laget en grundig internrapport om saken som skal gjennomgås på et møte med de ansatte.

eivind.pedersen@dagbladet.no