Apotekvarer verst i test

- Boots´ babyprodukter er dårlige, mener Grønn Hverdag. Men de andre produsentene har skjerpet seg.

OVERRASKET: - Hvis dette stemmer, tror jeg det vil få mye å si for renomméet til Boots, tror Gry Stenslie (t.v) Venninnen Terese Blomberg kjøper kun økonologiske babyprodukter. Foto: Geir Bølstad.
OVERRASKET: - Hvis dette stemmer, tror jeg det vil få mye å si for renomméet til Boots, tror Gry Stenslie (t.v) Venninnen Terese Blomberg kjøper kun økonologiske babyprodukter. Foto: Geir Bølstad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Grønn Hverdag har testet 129 stelleprodukter for babyer. Resultatet er en klar forbedring siden undersøkelsen i 2006. Da var mindre enn en fjerdedel av produktene uten helse- og miljøskadelige stoffer.

I årets undersøkelse får over halvparten toppkarakter. Hele 39 produkter er svanemerket. - Det generelle bildet er veldig positivt, sier fagmedarbeider Håkon Lindahl i Grønn Hverdag.

En av de som har beveget seg i mer miljøvennlig retning er Natusan. Produktene deres er nå uten hormonforstyrrende parabener. De når likevel ikke helt opp fordi mange produkter inneholder parfyme.

• Se hele oversikten over anbefalte og ikke-anbefalte produkter.

Hormonhermere og miljøgifterMen testen byr på en negativ overraskelse. En serie apotekprodukter kommer aller dårligst ut. Babyproduktene til Boots, en engelsk kjede som er i ferd med å etablere seg i Norge,  inneholder hormonhermende stoffer, miljøgifter, parfyme og andre allergifremkallende stoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer