POPULÆRT: Appen Wordfeud hadde sitt høydepunkt i 2012, og ga fortsatt gode inntekter for gründer Håkon Bertheussen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
POPULÆRT: Appen Wordfeud hadde sitt høydepunkt i 2012, og ga fortsatt gode inntekter for gründer Håkon Bertheussen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

App-eventyret fortsatte i fjor

Men det ser ikke slik ut i skattelistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For noen år siden fikk flere nordmenn mye oppmerksomhet for å ha tjent gode penger på salg av ulike typer apper til Iphone og Android. Den som har tjent aller mest, er Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen (30) fra Tromsø, som sto oppført med 17 millioner kroner i inntekt i 2011.

Det var i sommerferien i 2010 at Bertheussen utviklet appen som har blitt en bestselger internasjonalt.

Gode AS-resultater
I år er imidlertid inntekten til Bertheussen nede i 130 000 kroner om man ser på skattelistene. Bertheussen står også oppført med lavere formue enn i fjor. Det forteller imidlertid ikke noen fullstendig historie.

Det er nemlig gjennom selskapene Bertheussen IT AS og Bertheussen Invest pengene går i dag. Bertheussen IT, som ble opprettet i 2012, hadde et driftsresultat på 25,6 millioner kroner dette året, skriver Nordlys.

Utgiftene i selskapet var bare på knappe tre millioner kroner.

IT-selskapet overførte også 10,8 millioner kroner av overskuddet til Bertheussen Invest, ifølge avisa. Skatteutbetalingene fra de to selskapene skal være på til sammen over 11 millioner kroner.

— Da Wordfeud ble lansert, fantes det ingen lignende spill, så timingen var viktig. I tillegg er det et spill seg egner seg godt på mobil. Man kan spille det hvor som helst, og man trenger ikke legge så mye tid ned i det. Folk er opptatt av språk, har Bertheussen tidligere sagt til Finansavisen ifølge Hegnar.no.

Wordfeud har blitt lastet ned 20 millioner ganger siden det ble lansert.

Kjøpte bolig
Bertheussen har tidligere hintet om at han har flere spillideer på lur, og ble kåret til årets unge gründer i fjor.

Ifølge Adressa har Bertheussen kjøpt seg bolig i begynnelsen av 2013, en halvpart av en tomannsbolig på Nedre byåsen. Leiligheten kostet 10,8 millioner kroner.

Erik Storli (23) tjente i 2011 over tre millioner kroner på lommelykt-appen Illumination. Nylig kom lommelykt som standardfunksjon på Iphone. Storli har likevel en god inntekt på nærmere 900 000 kroner i 2012.

På lista har vi også inkludert et par navn fra norske app-selskaper. Ifølge Finansavisen har ikke selskapene som utvikler norske apper samme inntekter. Shortcut, som har utviklet blant andre Ruter og Matprats apper, hadde selskapet driftsinntekter på 7,2 millioner, og et resultat etter skatt på 35 000 kroner.