Appellkomité blir trolig kastet

Det Norske Travselskaps appellkomité, som «frifant» Atle Hamre, går en usikker framtid i møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet leder Per Tronstad i DNT overfor Bergens Tidende etter gårsdagens landsrådsmøte.

- Vi har et enstemmig landsråd bak oss når vi nå setter i gang innkalling til ekstraordinær generalforsamling. Samtidig er landsrådet, alle forbundsformennene, etter våre lover identisk med valgkomiteen. Det er all grunn til å tro at valgkomiteen vil presentere nye navn til den ekstraordinære generalforsamlingen, sier Tronstad.

- Hva mener den sittende appellkomiteen om utviklingen?

- Jeg har snakket med formannen, Gunnar Evjemo, og de mener de har behandlet saken korrekt.

- Når blir det ekstraordinær generalforsamling?

- Trolig i løpet av februar. Vi har ordinær generalforsamling 21. april, og det er viktig at disse ikke kommer for tett på hverandre i tid, sier Tronstad, som er optimistisk etter gårsdagens møte.

- Jeg føler at vi kom styrket ut av møtet torsdag. Det var enstemmighet i landsrådet om den linjen vi har valgt, sier Tronstad.

Gårsdagens møte betyr også at domskomiteen fungerer igjen.

- Komiteen har ikke kunnet arbeide med de mye omtalte dopingsakene fordi de mener sportens selvdømmerett ble undergravd av appellkomiteens avgjørelse om Atle Hamre. For styrets del er det også umulig å leve med det som er skjedd. Vi har diverse løpende saker og kan ikke sitte handlingslammet og vente på domstolene for å utøve vår egen selvdømmerett, sier Tronstad.

(NTB)

Atle Hamre.Foto: SCANPIX