Applauderer kredittpakken

KrF håper på reell innflytelse i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti er svært tilfreds med kredittpakken fra regjeringen, men håper likevel på reell innflytelse under behandlingen i Stortinget.

- Vi er godt fornøyd med dette og tror det kan bli bred enighet i Stortinget. Men jeg håper regjeringen vil lytte til opposisjonens synspunkter, selv om den har flertall, sier næringspolitisk talsmann Knut Arild Hareide til NTB.

Han viser til at den første bankpakken, fra oktober i fjor, heller ikke var perfekt og ble forbedret under behandlingen i Stortinget.

- Vi må lytte til næringslivet, og det går nok noen dager før forslagene er tygd og fordøyd. Men bankene må bruke denne anledningen, og de føringene som ligger på lønninger og bonusutbetalinger bør ikke skape problemer, sier Hareide.

Han er mer usikker på hva begrensningene på utbytte vil si for bankenes iver etter å bruke de friske, statlige milliarder til oppbygging av kjernekapital og dermed økt evne til utlån.

NTB

 

APPLAUDERER: KrF og næringspolitisk talsmann Knut Arild Hareide er fornøyd med dagens kredittpakke.
Foto: Jeff Gilbert / SCANPIX
APPLAUDERER: KrF og næringspolitisk talsmann Knut Arild Hareide er fornøyd med dagens kredittpakke. Foto: Jeff Gilbert / SCANPIX Vis mer