Applaus for brudens mor

Dronning Sonja kom til Trondheim i ettermiddag for å delta i innspurten til bryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par timer etter at dronning Sonja ble mottatt med applaus i Trondheim, klappet også kongeskipet «Norge» til kai i Trondheim - fylt med porselen og sølv fra Slottet.

Dermed starter innspurten på forberedelsene til prinsesse Märtha Louise og Ari Behns bryllup og dronningen, som er kjent for å være perfeksjonist, kan selv legge siste hånd på verket.

Da dronning Sonja steg ut av bilen ved Stiftsgården i Munkegata i Trondheim sentrum tirsdag ettermiddag, klappet de skuelystne trønderne spontant og dronningen vinket og smilte tilbake. Hun var antrukket i en mørk buksedress med svake ruter og et grått, tynt sjal og solbriller.

-Store forventninger

På spørsmål fra en av journalistene i mengden om hva slags forventninger dronningen hadde nå, svarte hun: -Store og fine, smilte og gikk videre på den røde løperen.

I solskinnet vaiet det norske flagget mellom vårgrønne bjørketrær og inne ble dronningen mottatt av blant andre ordfører Liv Sandven

De nærmeste dagene skal dronningen bruke til å få oversikt over de siste detaljene før bryllupet fredag. Sammen med kongen er hun vertskap for bryllupsfesten, som finner sted i Stiftsgården.

Kronprinspar på skip

Tirsdag kveld la kongeskipet «Norge» til kai i Trondheim, fylt til randen av porselen og sølv fra Slottet.

Skipet blir liggende ved kai hele uka av hensyn til bryllupsgjestene som skal bo om bord. Dermed slipper gjestene å bli fraktet i sjalupp til og fra skipet i gallaantrekk.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal også overnatte på kongeskipet under sitt opphold i Trondheim. De ankommer bryllupsbyen onsdag.

Godt forhold

På under ett år gifter kongeparet bort begge sine barn. Kanskje er det litt spesielt for en mor å gifte bort sin førstefødte. Det er i alle fall uomtvistet at Sonja og Märtha har et godt forhold. Det har begge gitt uttrykk for flere ganger. Märtha ga blant annet foreldrene ros for at de har stolt på henne og broren Haakon.

- Min mor og far har vært åpne på hvem vi kan få gifte oss med. De har stolt på oss og latt oss ta våre egne valg, sa prinsessen i et intervju med NRK.

Onsdag kommer de første gjestene til Trondheim, før den private festen på den nyåpnende trendy restauranten Bølgen & Moi. Både brudeparet og brudens mor har hatt mer enn én finger med i spillet om hva som skal skje i Trondheim de neste dagene.

(NTB)

FRAMME: Dronningen er klar til innsats i Stiftsgården.